Vladimír Ustyanovič: Každá ryba smrdí od hlavy neboli delirium moci nás vede k nové totalitě

08.08.2023 14:10 | Glosa

Úvaha na téma „Kam jsme došli, kdo to ví, kdopak nám na to odpoví“, jak zní v jedné písničce od Petra Spáleného. Trochu odbočím a vrátím se k ostravskému festivalu Colours of Ostrava, ke kterému se vyjádřil právník JUDr. Ondřej Dostál, že mu připomíná festival politické písně Sokolov, který probíhal v dobách minulého režimu. Nebudu komentovat slova premiéra Fialy, o tom, jak Česká republika obrazně vzkvétá a budujeme dálnice jako málokterý stát a jak jsme jednou z nejbezpečnějších zemí Evropy. Někdo z komentujících se vyjádřil, že se Fialovi na prudkém slunci přehřál mozek. Hlavní poselství festivalu přednesl exkomunista tělem i duší, prezident republiky Petr Pavel, podle hesla „liška mění svou srst, ale nemění své zvyky“. Vypadlo z něho, že by v České republice měly být zavedeny elektronické volby, že to mají mimo jiné v Estonsku (pro informaci, Estonsko má cca 800 tisíc obyvatel). Svoboda člověka, který nejde za plentu ve volební místnosti a pak hodí do volební urny lístek s číslem strany nebo kandidátem, by byla výrazně anulována. Chápu pana prezidenta v tom, že kdo šel v dobách reálného socialismu za plentu, byl evidován volební komisí a nahlášen jako potencionální nepřítel státu. Ke korespondenčnímu hlasování mohu sdělit svůj názor, že lidé, kteří žijí v cizině dlouhá léta, až na pár výjimek, neví, co se v naší zemi děje, a proto by této volby měli být zbaveni. Ti, kteří se o dění v Česku opravdu zajímají, si mohou dojít na české zastupitelské úřady, které jsou ve všech větších světových městech.

Vladimír Ustyanovič: Každá ryba smrdí od hlavy neboli delirium moci nás vede k nové totalitě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Mám v živé paměti, jak chtěl generál všechny občany spojovat. To se mu dokonale podařilo, ovšem spojil je zejména proti sobě svojí nekompetentností a směšností. Jeden moudrý člověk napsal, že člověk nemůže za barvu své kůže, ale může za to, že je idiot. Tím se vracím k volbám ústavních soudců. Pořád se chlubíme, jak jsme se vyrovnali se svou minulostí a kdybychom se podívali k sousedům do Německa, tak bychom se mohli učit. Sjednocené Německo odmítlo soudit pracovníky nechvalně proslulé německé státní bezpečnosti známé pod zkratkou Stasi, protože plnili úkoly podle tehdy platných zákonů NDR. Tím chci říct, že si zachovali potenciál zkušených zpravodajců, byli profesionálové a nemuseli se učit svému řemeslu. Česká malost se projevila v likvidaci zpravodajských služeb mimo vojenské rozvědky.

Teď se vrátím k takzvané parodii, která byla nazvána volbou ústavních soudců. První místopředsedkyní ústavního soudu byla zvolena Kateřina Ronovská, která o chodu ústavního a jakéhokoliv soudu nemá ani ponětí. Kladu otázku, proč nebyl zvolen někdo ze zkušených soudců, kteří dobře ví, jak ústavní soud funguje. Můžeme spekulovat, že paní Ronovská, která nikdy nesoudila, ale jak psala média, zajišťovala finance cestou Deníku N pro Petra Pavla. Nic není zadarmo a stejně tak není nic černo-bílé. Vážím si výroku JUDr. Roberta Fremra, který prohlásil, že všichni, kteří se podíleli na válečných zločinech, by měli být postaveni před mezinárodní soudní tribunál bez ohledu na jednotlivé válčící strany.

Je pořádána štvanice na JUDr. Roberta Fremra, který se rovněž řídil tehdy platnými zákony a soudil podle Československého práva, kde mu dýchala na krk StB. Mnozí takzvaní generálové po bitvě, se diví, že když někdo ilegálně opustil Československo, stát mu zkonfiskoval majetek včetně bytu. Takové byly zákony a najednou se na CNN Prima news objevuje nový předseda ústavního soudu Josef Baxa a roztřeseným hlasem sděluje, že se účastnil podobného soudu s emigranty, ale už si na to přesně nepamatuje. Zajímavé, jak mnozí s trochu křivější páteří ztrácejí paměť. Nebudu rozebírat, jak Baxa podporoval Milion chvilek proti tehdejší vládě Andreje Babiše. Opravdu ,,nestranný“ soudce.

Na závěr, ale důrazně, bych chtěl prohlásit, že politika do sportu nepatří. Je směšné a nenávistné, jak prezidentská vládní garnitura brojí proti účasti ruských sportovců na turnajích, přičemž jsme nepustili ke hře dvě ruské hráčky, které přitom budou hrát za týden ve Spojených státech. Tím navazuji na bojkot světoznámé sopranistky Anny Netrebko, která vystupuje v Itálii, v Německu, má rakouské státní občanství. Náš slavný europoslanec Pospíšil běžel na ukrajinské velvyslanectví, zda s tím vystoupením souhlasí. Jak se vyjádřil exprezident Klaus, Pospíšil je podvodníček, kterého odvolal na žádost premiéra Nečase. S touto vedoucí garniturou mám pocit, že se neblíží jenom fašizace politiky, ale spíše doba temna.

Poznámka na závěr, nejslavnější rusobijec Dominik Hašek, spolupracovník StB pod krycím jménem Domino by měl vrátit takzvané krvavé peníze, které si vydělal v Ruské federaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.