Vladimír Ustyanovič: PROČ

30.03.2024 8:50 | Komentář

Zbytečný ministr pro zbytečné záležitosti Martin Dvořák urazil Slovensko, srovnal ho totiž s fašistickým státem. Nepochopitelný výrok tohoto člena strany Dozimetr, v němž sděluje, že společné zasedání vlád Slovenského štátu a Protektorátu Čechy a Morava by asi nikdo neočekával (zdroj TV Nova). Nevím, co tento destruktor zahraničních vztahů tímto výrokem myslel, ale přesně vím, co si mám myslet já o něm a o tom, kam cílí. Přirovnání současného Slovenska ke klerofašistickému zřízení Jozefa Tisa zaskočilo i moderátora.

Vladimír Ustyanovič: PROČ
Foto: Twitter
Popisek: Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 41509 lidí
Můžeme si položit otázku, kam směřuje hnutí STAN, když krásná a pohledná lídryně Danuše Nerudová přirovnala premiéra Fica k Adolfu Hitlerovi a prohlásila, že i Hitler byl zvolen v demokratických volbách. Mohu si položit otázku, zda tito představitelé chyběli v hodinách dějepisu, ale předpokládám, že ideologie zvítězila v rámci vidiny dobře placených míst v europarlamentu. Žonglování s podobnými narativy je velice nebezpečné a také krátkozraké. Výsledkem podobných nálepek bylo to, že se k moci dostal psychopat s knírkem. Rozpoutal nejničivější vraždění v dějinách lidstva. Ještě se musím vrátit k teroristickému útoku v moskevském koncertním sále Crocus City Hall, kde zemřelo přibližně 139 lidí. Mluvčí ukrajinské vojenské rozvědky Andrij Jusov prohlásil, že se jedná o úmyslnou provokaci ruských zvláštních služeb. Na sociálních sítích se strhla kritika tohoto prohlášení a bylo označeno jako hnusné a nechutné a odporné. Mnoho vrcholných představitelů zemí Evropy, Ameriky a Asie vyjádřilo soustrast a rozhořčení nad tímto teroristickým útokem. Premiér Fiala mlčel. Později Hrad převzal kondolenční komentář ze stránek ministerstva zahraničí. Kdysi tehdejší generál Pavel prohlásil, že prezident Zeman není jeho prezidentem. Já zase musím prohlásit, vzhledem ke konání Petra Pavla, které je proti národním zájmům České republiky, že tato osoba není mým prezidentem. Je paradoxem, že odsouzení tohoto teroristického útoku vyjádřilo dokonce teroristické hnutí Taliban. Vyjádření senátorky Němcové nebudu komentovat a naprosto souhlasím s tím, co psal expremiér Paroubek, že si musí před senátorkou Němcovou s chutí odplivnout. 

Rád bych uvedl vyjádření prezidenta Erdogana prostřednictvím svého mluvčího, který prohlásil následující: Teroristický útok by nemohl být spáchán bez pomoci zahraničních zpravodajských služeb a je evidentní, že takovýto profesionální útok není možné provést bez podpory rozvědky jiné země. Prezident Erdogan prohlásil, že zpravodajské služby Turecka a Ruska spolupracují v boji proti terorismu. 

Je pro mě úsměvné, když před kterýmikoliv volbami Bezpečnostní informační služba, jako vždy, odhalí ruské nebezpečí. Bohužel nevíme, kolik špionů bylo zatčeno, kolik diplomatů bylo vyhoštěno, ale možná by občany zajímala jména těch vlivových agentů, případně společností. Jinak se pohybujeme v abstraktně  ideologických narativech.

Připadá mi, že bezpečnostní politika České republiky má blíže k astrologii než astronomii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…