Vladimír Ustyanovič: Věc Extremopulos

12.03.2019 18:03

Komentář k aktuálním počinům některých členů české politické reprezentace

Vladimír Ustyanovič: Věc Extremopulos
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Kapitola I.
Ministryně pro všechny sny

Ministryně Jana Maláčová v ČT prohlásila, že je nutná důchodová reforma a představila rektorku brněnské univerzity prof. Nerudovou, jako předsedkyni důchodové komise. Dalším účastníkem debaty, asi do počtu nebo jako pokus o genderovou vyváženost, byl ekonom Miroslav Zámečník. I přesto to na mě působilo jako na sjezdu feministek.

Na připomínku pana Zámečníka reagovala paní rektorka bez jakéhokoliv argumentu dotčeně, až podrážděně. Nečesky řečeno iracionálně, česky - blbě. Neuběhl ani týden, a paní Maláčová zjistila, že žádná důchodová reforma není třeba. Přeloženo z politického jinotaje, nemá na to, aby cokoliv vyřešila, jak po stránce odborné, tak po stránce koncepční.

Kapitola II.
Polit(ik/ruk) Petříček

Součástí tématu článku Věc Extremopulos je ministr Petříček, který pod čarou sděluje občanům, co vám můžu slíbit já, vám nikdo jiný neslíbí.

Urputně plédoval s europoslankyní Šojdrovou za dovezení syrských dětí, o čemž nevěděl ani ministr vnitra. Nebyly to děti, byli to puberťáci, nebyli to Syřané, byli to Afghánci.

Další perlou ministra Petříčka bylo to, když oznámil národu při svém pobytu v USA domluvu setkání premiéra Babiše s prezidentem Trumpem. Opominul to sdělit premiérovi, který si tuto schůzku domluvil již mnohem dříve a nezávisle. Tento blábol vypustil z úst v České televizi. Když se moderátorka Drtinová na tuto událost zeptala v DVTV, blekotal tam jako produkt inkluzivního školství Kateřiny Valachové.

Vrcholem politického narcisismu našeho ministra bylo prohlášení, že pozve zástupce jaderných mocností do Prahy na summit o odzbrojení od jaderných zbraní.

Tak už vidím, jak volá Putinovi, Trumpovi, prezidentovi Číny, Indie, Pákistánu a hlavně Kimovi. Pánové, mám dobrý nápad, zbavíme se jaderných zbraní a svět bude bezpečný, všude bude mír, zbraní se bojím, protože jsem nebyl nikdy na vojně, ale vystudoval jsem politologii a vím, že jsou nebezpečné.Tyto nápady pana ministra jsou důsledkem toho, že považuje občany, potažmo voliče za absolutní idioty nebo je to projev duševní choroby, jejíž pojmenování bych nechal na odbornících.

Je to utopie, i když krásná myšlenka - svět bez zbraní. Podobné názory zavánějí liberálním fanatismem.

Na závěr bych chtěl upozornit, že ten, kdo vypověděl smlouvu o balistických raketách s plochou dráhou letu, byli právě Američané.

Kapitola III.
Krátká paměť zombie Němcové

Expředsedkyně Mirka Němcová má krátkou paměť. Asi zapomněla na svoji kariéru knihovnice ihned poté, co ji politický katapult vystřelil do nejvyšších míst politiky. Dodnes jí nedošlo, že její politický výtah je ve sklepě a nyní se projevuje nenávistnými výroky skoro vůči všem a vůči všemu. Její poslední exploze intelektu byla namířena proti předsedovi Vondráčkovi s tím, že musí rezignovat z funkce, protože hrál na kytaru na staveništi, kterým byla tehdy Poslanecká sněmovna. Předseda Vondráček se již dávno omluvil.

Také cíleně zapomněla, jak její rodinný příslušník zneužíval služební vozidlo, které měla přiděleno a neřešila, že to platí daňoví poplatníci. Jejími jedinými viditelnými činy jsou demonstrativní odchody a komentáře, které už nikdo nevnímá a jsou víceméně komické.

Myslím, že by prospělo, kdyby tato osoba s nenávistnými projevy odešla do politických věčných lovišť a dala prostor mladým, vzdělaným a chytrým politikům z ODS typu Václava Klause mladšího.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…