Vlastimil Balín: Virtuální koště SMM, S.cz a boj s korupcí

16.01.2012 16:36

Komentář Vlastimila Balína k regionální politice na Mostecku.

Vlastimil Balín: Virtuální koště SMM, S.cz a boj s korupcí
Foto: senat.cz
Popisek: Vlastimil Balín

Hurá, zvolal leckterý Mostečan, když do politického boje vyrukovalo Sdružení Mostečané Mostu v Mostě a po něm i leckterý Severočech, když se na webových stránkách politického uskupení Severočeši.cz přidal do krajských voleb další subjekt, u něhož není moc jasné, zda jde o stranu, hnutí či co? Virtuální koště na korupci, ale především populistické sliby, včetně slibů boje proti korupci, přemrštěně financovaná volební kampaň mající řadu rysů na veřejnosti realizované korupce při získávání voličských hlasů – volební výsledek byl na světě.

Nyní sice někteří ještě stále křičí hurá, nejčastěji ti, co z celé této šarády velice slušně až lukrativně profitují, ale stále více lidí již prohlédlo a stydí se, jak zřejmě naletěli. Vždyť se nic nezměnilo. Majetek se prodává stále pod cenou a vybraným subjektům, výběrová řízení vyhrávají též stále stejní nebo „stejní noví“, zvýšil se počet zakázek jdoucích mimo výběrová řízení, tzv. napřímo atd. atp…., takové hlasy může dobře slyšící člověk registrovat mezi lidem obecným na Mostecku.

Není se co divit! Vždyť v Mostě byla koupena i opozice, tvrdí hlasy znalé situace. A pokračují - některé kupovat nebylo třeba, jen se změnily osoby, toky, prostředky k dosažení cíle …. Když se řeší problémy kolem nedostatku míst v mateřských školách, vyrukuje KV ZmM se zaručeně objektivní zprávou, že vše je v pořádku a naopak město se stará mnohem lépe než města jiná. Zastupitelstvo by se mohlo scházet přes internet, vždyť je jednotné a vše je dopředu jasné a projednané, tak proč dohrávat ten divadelní kus sice špatně napsaného, leč perfektně realizovaného scénáře až dokonce? No, aby se neřeklo a se zákonem o obcích nepřišlo do otevřeného konfliktu, aby se jeho hlavní protagonisté, scénáristé, producenti, dramaturgové, herci třeba i ti z tzv. šmíry mohli pochválit v přímém přenosu na současné divadelní scéně zvané ZmM, jak to dobře a nezištně dělají. Mimochodem na scéně, která údajně stále více konkuruje Městskému divadlu v Mostě, jen diváků má poněkud méně.  

Jenže ono se někdy mimo tyto scénáře řekne, resp. prosákne, že je „cosi shnilé ve státě dánském“. Naposledy v uvedené informaci na portálu Aktuálně.cz. Centrálně se nyní prezentují informace, které jsou řadě lidí na Mostecku i v Ústeckém kraji chronicky známé a tak se nyní pochlubíme i republice, jací že jsme tu pašáci.

Jenže to budou určitě hlasy nějakých, jak si je na SBD Krušnohor oznámkovali, „nepřejícníků a škarohlídů“, kterým jsou úspěchy a čistota provádění politiky na komunální, krajské a dokonce celostátní trnem v oku. Jenže fakta jsou fakta. Jaká by byla odpověď na některé dotazy, kdyby se třeba Týdeník Homér, jak je jeho dobrým zvykem, zeptal: je pravda, že výběrové řízení na funkci ředitele TS Most bylo nastaveno tak, aby mohl uspět pan Jan Syrový se svým středoškolským vzděláním? Je pravda, že jako radní je ve střetu zájmů svou účastí v řadě firem, pro něž dělá jeho reklamní společnost? Je pravda, že tato firma pana Syrového dostala bez výběrových řízení zakázky na tisk informačního a zdarma šířeného družstevního časopisu Krušnohor, který je z poloviny propagačním plátkem SMM a S.cz za peníze družstevníků či měsíčníku MmM Mostecké listy a další tiskoviny? Jenže žádné takové dotazy nepadnou, není na ně objednávka, protože v tomto pro občany Mostecka, Ústeckého kraje a žel, již i ČR smutném, trapném a „nadstandardnědílném“ seriálu prostě  „zpívá celá rodina“.  

Tak až opět uslyšíte, vážení občané, něco málo o čestnosti a nezištnosti, spravedlnosti a jiných dobrých lidských vlastnostech z úst lidí ze SMM, S.cz, ODS, ČSSD, VV, TOP 09, prostě těch, co se v souvislosti s kauzou čerpání peněz z miliardy od EU objevili, tak se raději dobře zamyslete, než někomu z nich opět naletíte a vhodíte mu hlas při nějakých volbách. A nezapomeňte i na ty, co to z tzv. opozičních lavic jistí – u nás mostečtí zastupitelé za KSČM (… a věřte, že jim nezávidím, toto určitě ne!)

Vlastimil Balín, jednatel OMMO Most

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlastimil Balín - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla