Vojtěch Mišičák: Nechci se stát majetkem

14.03.2012 10:31

Pouze jsem se zamyslel nad současným systémem.

Vojtěch Mišičák: Nechci se stát majetkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Z volební kampaně KSČM

Vážený pracující lide, proletariáte,

každý den prodáváte svou pracovní sílu proto, abyste přežili v kapitalistickém systému. Považuji proto za svou povinnost informovat vás o faktech kapitalismu, které vám buržoazní média neřeknou a neukážou.

Volební průzkumy neustále ukazují, že lidé jsou odhodláni jít volit levici reprezentovanou stranami ČSSD a KSČM. Já se ptám k čemu to bude? Podstata systému zůstane stejná. Pracující budou stejně ožebračováni svým zaměstnavatelem a jeho politickými zastánci. Současné dvě největší levicové politické strany, které jsem jmenoval, možná progresivně zdaní "vysokopříjmové" občany a hodí takto získané drobky dolním deseti milionům, aby si udrželi jejich podporu. To ale není řešení. Pravice straší občany krizí v Řecku. K té přijdeme v České republice ať bude u moci jakákoliv buržoazní strana. Je jedno, jestli tady bude vládnout ODS s TOP09, nebo ČSSD s KSČM. Všechny tyto strany mají společný cíl - prodat nás západnímu kapitálu. Nemyslete si, že KSČM je jiná. Pan Vojtěch Filip oslavoval vítězství strany SMER-SD na Slovensku, jako by se mělo podstata kapitalismu změnit. Proč nás chtějí prodat zahraničnímu kapitálu? Protože představitelé všech jmenovaných, i dalších buržoazních stran, z toho budou mít svá procenta. Z čeho takto vycházím? Řecko se zadlužovalo jak za vlády sociálně demokratických, tak i za vlády pravicových stran. Proto mám názor, že tato cesta byla naplánována všemi kapitalistickými vládami. Občané celé Evropské Unie si stěžují, že platí na občany Řecka, že Řekové jsou líní. To není pravda. Podle údajů OECD průměrný Řek trávící v zaměstnání 2120 hodin ročně, je o 690 hodin ročně v práci déle, než průměrný Němec s 1430 hodinami ročně. Řecká kapitalistická vláda zfalšovala dokumenty s parametry nutnými pro vstup do EU a tak nachystala cestu ke kompletnímu, právně legálnímu, prodeji řeckého lidu. Myslím, že tím se potvrzují má předešlá slova.

Já, člen Komunistické strany Československa, vidím řešení ve společenském vlastnictví výrobních prostředků a vyzývám ke svržení kapitalistických vlád v České republice. Jen když bude mít moc ve státě a výrobní prostředky v rukou lid, budeme zachráněni před cestou do záhuby. Antikomunisté budou tvrdit, že jejich soukromé vlastnictví je Ústavou zaručeno. To je pravda, ale lid má zatím Ústavou zaručeno právo na odpor. Využijme tohoto práva dřív, než bude pozdě a budeme pouze něčím majetkem! Dejte najevo svůj odpor! Volte Komunistickou stranu Československa!

Se soudružským pozdravem, čest osvobozené práci, Vojtěch Mišičák, člen ÚV KSČ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ksm.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…