Yekta Uzunoglu: Rukojmí - Demokratická výměna kus za kus

04.03.2018 16:45

Rukojmí - institut, který patrně začal existovat společně s lidskou civilizací. Ani božské, ale ani lidské zákony nedokázaly tento institut odstranit ze života naší jinak lidské společnosti. Přece s vývojem naší civilizace k nějakému "pokroku" došlo.

Yekta Uzunoglu: Rukojmí - Demokratická výměna kus za kus
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Doktor Yekta Uzunoglu, velký bojovník za práva Kurdů.

Když nějaká fyzická osoba v naši době někoho vezme jako rukojmí, tak je to trestné a s vysokou sazbou. A co když rukojmího vezme právnický subjekt jako je stát?! Stát dostane nálepku otrokáře, stát zločinu a měly by dle mezinárodních lidských zákonů vstoupit do platnosti mezinárodní sankce vůči takovému státu.

S výjimkou, pokud stát praktikující rukojemství je členem NATO jako je Turecko.

Z dějin víme, že rukojemství bylo běžně praktikováno i v Evropě, třeba mezi Francií a Anglií, kdy třeba Angličané unesli francouzského knížete proto, aby lidé z jeho knížectví jim dali vše k záchraně svého knížete, aby dali únoscům vše, co měli.

Institut rukojemnictví si i naše generace pamatuje ještě i z doby studené války, kdy si strany vzájemně své rukojmí vyměňovali na mostech.

Po pádu totality jsme v návalu euforie a s touhou po naději, po civilizovaném soužití věřili, že přichází lepší, lidštější časy. Vytoužená touha po civilizovanějším soužití po pádu totality byla naší hloupostí nebo naivitou a možná obojí?

17. září roku 1992 uprostřed hlavního města nejmocnější země Evropy, byli zavražděni čtyři Kurdové. Kurdové, kteří tam jeli jako pozvaní hosté na sjezd sociálně demokratické strany právě Německa a jeden z nich, jejich předseda, byl shodou okolností můj přítel Dr. Sharafkandi. Šéf vrahů Kasem Darabi byl zaslán přímo z Teheránu a byl následně zatčen. Iránci hned přišli na to, jak ho dostat z Německa. V Teheránu působil známý německý podnikatel Helmut Hofer, o kterém se vědělo, že má afinitu ke krásným ženám, tak muslimští činitelé poslali do jeho bytu nějakou tu svoji muslimskou krasavici – jistě s požehnáním Alláha? Následně ho zatkli a obvinili ho dle Koránu zaslaným samotným Alláhem z cizoložství, což je v Alláhu věrným a poslušným v Iránu vysoce trestáno dle samotného Alláhového Koránu a byl umístěn do věznice známé ve světě svým nelidským zacházením, která úmyslně nese poetický název Evin, což znamená láska.

V SRN vládla sociálnědemokraticko - zelená koalice. Předseda vlády byl Gerhard Schröder a ministrem zahraničí Joschka Fischer, ano ten Joschka Fischer, který v roce 1968 kopal jako příslušník rebelující mládeže proti bezpráví do policisty spadlého na zem. Revolucionář Fischer a demokrat Schröder a ještě k tomu sociální, dokázali jako neuvěřitelný úspěch ve svých kariérách prezentovaný v mediích demokratického světa vyměnit Hofera a za Darabiho! Ano Schröder vyměnil vraha hostů své vlastní strany! Ano, dvojice Schröder-Fischer "obchodovali" s režimem Ajatolláhů za nevinnou kurdskou krev!

A teď se držte, po příjezdu vraha Darabiho do Iránu byl tento zločinec jmenován vedoucím úřadu pro lidská práva v Iránu!

Yekta Uzunoglu

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…