Zdeněk Jemelík: Radost z podpory správných lidí

25.09.2022 21:30 | Komentář

Život „justičního prudiče“ (oficiálně: občanského aktivisty) je chudý na příjemné zážitky. Sdílíme trampoty podporovaných obětí justičních nepravostí a s nepatrnou nadějí na úspěch se potýkáme s arogancí a svévolí pokleslých justičních činitelů.

Zdeněk Jemelík: Radost z podpory správných lidí
Foto: Archiv Z. Jemelíka
Popisek: Zdeněk Jemelík

Radostí je málo. Například mě potěšila žena, která přišla i s partnerem ukázat mi krásné miminko, které by se možná nenarodilo, kdyby ji soud na náš návrh nepropustil z vězení o několik let dříve, než se mělo stát původně. Biologické hodiny totiž tikají neúprosně. Radostný zážitek byl odměnou za podporu správné ženy, která se po propuštění z výkonu trestu pustila správnou cestou.

Zcela nezvyklé a milé překvapení mi letos připravily volby. Jako nezávislý psavec jsem podpořil kandidaturu do Senátu bývalé ministryně spravedlnosti JUDr. Daniely Kovářové. Vydal jsem na její podporu dva „dopisy voličům na Plzeňsku“, a to 2. a 17. září 2022. Nevěřil jsem při tom, že uspěje, protože za ní nestojí žádná politická strana či jiná společenská organizace a nemá dostatečné finanční prostředky na rozvinutou reklamní kampaň.

A včera jsem zažil příjemné překvapení, když jsem zjistil, že má favoritka postoupila do druhého kola, přičemž její protikandidát, přeštický starosta Karel Naxera (TOP 09) má proti ní náskok jen 73 hlasů. Podpora správné osobnosti se mi vyplatila: přinesla mi radost.

Nemyslím, že mé články jí mohly být významně prospěšné, i když jsem v nich svou podporu vyjádřil důkladně. Určitě je četlo jen pár čtenářů. Když je dnes čtu znova, vidím, že jsem mohl být stručnější. Kandidátka byla se stručností podstatně výstižnější. Na bilboard o sobě napsala: jsem normální. A v tom je skutečně její půvab pro voliče. Žije mezi normálními lidmi, sdílí jejich radosti a starosti, jsou jí cizí různé -ismy, které náš veřejný život mění v loď bláznů, nelíbí se jí rozhádanost a vulgarita v politice a určitě nebude s kapsami naditými penězi daňových poplatníků radit občanům, aby si pořídili dva svetry. V tom se podstatně odlišuje od protikandidáta, za kterým stojí strana Top 09 s Markétou Adamovou-Pekarovou v čele.

Radím proto upřímně voličům z Plzeňska, aby jí dali svůj hlas. Najdou u ní zastání a navíc její přítomnost v Senátu zvýší průměrnou kulturnost kolektivu senátorů, neboť je spisovatelka, píšící krásnou češtinou. S úsměvem dodávám, že možná nakazí senátory svým vědecko-milostným či milostně-vědeckým vztahem k pivu, o němž spolu s panem Ladislavem Jaklem napsala poutavou knihu.

Zdeněk Jemelík

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…