Zdeněk Lanz: Vždyť se omluvili…

17.03.2021 21:04

V těchto dnech si připomínáme jedno z nejvýznamnějších, ale zároveň i nejtragičtějších výročí naší historie. Dne 15. března 1939 obsadily jednotky německé branné moci (Wehrmacht) zbytek Mnichovskou dohodou okleštěného Československa. A hned následujícího dne 16. března byl výnosem Adolf Hitlera vytvořen Protektorát Čechy a Morava. Včetně malé části Slezska. To jsou známá fakta.

Zdeněk Lanz: Vždyť se omluvili…
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Tak začal Protektorát (z dokumentu, 1994)

Před nějakým časem, v době již plně rozběhnuté „migrační krize“, jsem se bavil s jedním známým. Na tom by jistě nebylo nic mimořádného, kdyby...

Anketa

Bojíte se vakcíny AstraZeneca?

82%
18%
hlasovalo: 13497 lidí

Už ani nevím, jak se to stalo, ale náš hovor po chvíli sklouznul právě k tomuto tématu. Tedy i k „nešťastné zvací výzvě“ kancléřky Merkelové, která, dle mého názoru, spustila stavidla masové migrace. 

Řekl jsem, že vzhledem k neblahým historickým zkušenostem mám asi největší strach právě z Německa. A s tím jsem tvrdě narazil. Němci se prý za své jednání omluvili, ale Putinovo Rusko s okupací Krymu, to je jiná!

V pondělí 15. března jsme si opět připomněli toto smutné výročí našich novodobých dějin. Pro současnou dobu přepisování historie je příznačné, že vzpomínek na tento den je v našich médiích jako šafránu. Možná jsem se přehlédl, ale např. na stránkách veřejnoprávní ČTK jsem nenašel ani jednu.

Že by se současní novináři o této události již neučili? Nebo že by jim jejich šéfové doporučili, aby o ní psali co nejméně? Zdá se, že znají jen 21. srpen. Přece nebudou s 15. březnem provokovat náš „eurovzor“. To by pak mohli začít říkat slovo „skopčáci“ stejně často jako „rusáci“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …