Babák (VV): Kolega Chaloupka není rasista

23.06.2013 19:05

Michal Babák se zastal svého kolegy poslance O. Chaloupky.

Babák (VV): Kolega Chaloupka není rasista
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Babák

„Je třeba se naučit rozlišovat mezi rasismem a občanskými postoji, které hájí základní pravidla chování ve společnosti.“ Věci veřejné budou o případné podpoře svého poslance hlasovat v úterý.
 
„Zaznamenal jsem od členů Věcí Veřejných, ale i od široké veřejnosti škálu názorů a emocí. V úterý zasedá výkonná rada strany a ta rozhodne o případném hlasování  k postoji pana poslance Chaloupky“ ,vysvětluje předseda VV Vít Bárta  „Odmítám ale obvyklou hysterii, která se spustí na povel kdykoli se veřejně pojmenuje problém, o kterém se jakoby nemá mluvit.“ 
 
Ten před dvěma dny reagoval na situaci v Duchcově, kde skupina Romů brutálně napadla manželský pár. Otec jedné z útočnic později prohlásil, že se vlastně nic nestalo. Na to poslanec Chaloupka reagoval na svém facebookovém profilu prohlášením o aroganci, která již přerůstá snesitelné meze.
„Pan poslanec se tématem zabývá dlouhodobě. Má zkušenosti s obdobou problému ze svého pobytu ve Spojených státech. Netvrdím, že bych veškeré jeho formulace sám použil, ale jsem si jistý, že z jeho strany nejde v žádném případě o předsudky a rasismus,“ říká místopředseda VV Michal Babák.
Sám poslanec Chaloupka chystá návrh na rozsáhlou změnu stávající legislativy, která by měla mimo jiné řešit i citlivou otázku vyplácení sociálních dávek takzvaným nepřizpůsobivým jedincům, či skupinám obyvatel. 
 
„Léta se tady politická reprezentace tváří, že problém vlastně neexistuje. Že neexistuje rovněž rasismus některých skupin vůči majoritní společnosti a že tyto skupiny pouze zneužívají obecný mediálně podporovaný úzus, že obětí nesnášenlivosti mohou být pouze oni,“ vysvětluje Otto Chaloupka, proč chce v nejbližší době předložit legislativní úpravy na toto téma.
 
„Právě neřešení a zavírání očí před mediálně citlivou otázkou přivádí do našich měst pochody radikálů, které odsuzuji  stejně jednoznačně, jako obviňování našeho poslance z rasismu,“ uzavírá Vít Bárta.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…