Bárta: Centrální registr vozidel zkolaboval, žádné překvapení

09.07.2012 18:37

Z deníku Víta Bárty

Bárta: Centrální registr vozidel zkolaboval, žádné překvapení
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

Zprávou dnešního dne, alespoň pro řidiče, je kolaps dlouho připravovaného registru vozidel. O tom, že zprovoznění nového systému nebude bez problémů, jsem psal již v půlce června (http://vitbarta.cz/novinky-174-lide-si-na-spz-s-vybranymi-cisly-budou-muset-pockat&vyskyt=5). Dle mých informací v té době docházelo k přerozdělování tendrů mezi spřátelené firmy a všechny, kromě zmiňovaného registru, měly tedy být zastaveny.

Předvídal jsem, že nový registr nebude k slibovanému termínu spuštěn vůbec. To se nestalo, spuštěn byl, někde fungoval dokonce celou první hodinu, jinde jen pět minut, jaký výkon! Řidiči jsou naštvaní, nikdo neví, kdy se systém podaří opět rozběhnout, tiskové oddělení ministerstva má plné ruce práce.

Jak jsem již dříve upozorňoval, tento systém byl zadán bez výběrového řízení a s naprosto špatnými podmínkami pro zhotovitele. Kolaps takto nekompetentně zadaného systému byl jen otázkou času. Došlo tak bohužel na má slova, řidiči si na SPZ na přání počkají.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Bárta

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.