Bárta: „Český voják, dobrá voják" aneb jestli vyhraje Schwarzenberg

15.01.2013 14:50

Ve finále prezidentské volby nám zůstaly jen dva těžké kalibry. Nevím proč, ale stále se mi honí hlavou, v případě, že vyhraje Karel Schwarzenberg, scéna ze Švejka, kdy paní baronka stojící u obrazu svého muže lámanou češtinou říká: „český voják, dobrá voják". Už vidím první dámu, jak takto mluví o našem kontingentu v Afghánistánu.

Bárta: „Český voják, dobrá voják" aneb jestli vyhraje Schwarzenberg
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Na konci minulého týdne jsem před zvolením Schwarzenberga varoval, a to nikoli kvůli němu samotnému, ale kvůli muži v pozadí - všemocném ministru financí Miroslavu Kalouskovi. Jen zopakuji, že ministr financí a vláda je v ústavě oddělena od České národní banky ne náhodou, ale záměrně. Nezávislost ČNB na vládě je jeden z elementárních principů fungující demokracie. Pokud by Kalousek přes „prezidenta“ Schwarzenberga začal řídit ČNB prostřednictvím jmenovaného guvernéra a dělal by ještě rok ministra financí, může si vzít Háva dovolenou, neboť Kalousek bude mít vyděláno.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…