Bárta: EU nás chce zase oholit o miliardy

08.10.2012 6:25

Evropská komise bude kvůli chybějícím penězům po členských zemích Evropské unie chtít navýšit rozpočet EU na letošní rok až o deset miliard eur. S tímto tvrzením přišel v minulých dnech týdeník European Voice.

Bárta: EU nás chce zase oholit o miliardy
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Na Českou republiku by tak při aplikaci standardního přerozdělovacího klíče připadlo kolem 200 milionů eur, tedy pět miliard korun. Česká vláda se bude případnou žádostí EK zabývat.

"Pokud Evropská komise Českou republiku oficiálně v této záležitosti osloví, bude to významné zahraničně-politické rozpočtové rozhodnutí a vláda jako celek se tím bude vážně zabývat," řekl ČTK bez dalších podrobností mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob.

Vláda, respektive ministerstvo financí nebylo ani schopno kvůli porušování kritérií vyčerpat všechny prostředky z evropských dotací a rozpočet ČR se v zásadě může ještě ponížit o celých 25 miliard korun.

V době, kdy rozpočet naší země je tak napjatý, v době, kdy se snižují platy policistům, státním zaměstnancům ba dokonce důchodcům, považuji  toto opatření Evropské unie za naprosto nepřípustné. Částka 5 miliard je polovinou toho, co se ušetřilo sníženou valorizací na důchodcích.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Předložená korespondenční volba ohrozí důvěru a připraví ČR o demokratickou jistotu

10:21 Schillerová (ANO): Předložená korespondenční volba ohrozí důvěru a připraví ČR o demokratickou jistotu

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě