Bárta: Nečasův panelákový byt prohledává policie, hledá důkazy

05.07.2012 9:47

Z deníku Víta Bárty

Bárta: Nečasův panelákový byt prohledává policie, hledá důkazy
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

Nečasův panelákový byt prohledává policie, hledá důkazy o financování volební kampaně ODS v roce 2010. Před pár týdny skončil ve své funkci. Přijde Vám to nesmysl? Kolik dnů uplynulo od prohlídky Sarkozyho domu z důvodu financování jeho volební kampaně? Francouzský důkaz fungující nejstarší reálné evropské demokracie, v kontextu Nečasova tvrzení, že plukovníci a podplukovníci nebudou rozhodovat o tom, kdo bude a nebude v jeho vládě, není jedinou absurditou.

Co třeba absurdita, že když zkoumat financování volební kampaně ODS, bylo by logičtější vedle výběru z bankomatu v kauze Promopro šetřit Ivana Langera a ne předsedu ODS Nečase? Smutné je, že asi většině z Vás to absurdní vůbec nepřijde. Stejně tak v kauze CASA je asi smysluplnější prohledávat bydlení Kalouska a ne Parkanové, či bydleni jakéhosi pana doktora Pokorného místo kanceláře předsedy ČSSD, pana Sobotky.

Asi mi chcete vmést do očí, a jak je to s financováním VV?! Dovolte mi rovnou odpovědět.

Kalouskův úřad v době prvního puče ve VV označil za podezřelé dary, které dal straně Michal Babák. Po roce šetření Protikorupční policie jeho případ s konstatováním, že je vše v pořádku, odložila a VV jsou jedinou parlamentní stranou, jenž má aktuální forenzní audit renomované auditorské společnosti BDO, jenž si můžete přečíst na internetu.

Také se o nás psalo, že máme dary z Panamy, a to rovněž není pravda, stačí přeci číst v Parlamentu uloženou uzávěrku VV za loňský rok. Však jeden argument oponentům VV zůstává, Bárta byl odsouzen za korupci ve straně. Ano, přiznávám, že před rokem jsem odstupoval z funkce ministra a říkal si, jsem nevinen. Půjdu příkladem, že spravedlnost musí ukázat na každého a nakonec se musí ukázat, že Škárka a Kočí mne podvedli a mou půjčku obrátili v úplatek. Je absurdní, že jsem dokázal, že mou půjčku obrátili v úplatek, ale já se za zcela jiný čin údajně dopustil korupce tím, že o 6 týdnů dříve jsem poslancům nabídnul bezúročné půjčky proto, aby si údajně nezvedli své příjmy. Proti svému nepravomocnému rozsudku jsem se odvolal a budu se bránit, avšak tuto absurditu lidem vysvětlovat je těžké.

Snad na závěr jen jedno nezpochybnitelné: půjčoval jsem ze svého, a tak financování strany nemá opravdu žádnou pochybnost.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Bárta

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …