Bárta: Souboj Fischer v Zeman pozvedl politickou kulturu

05.01.2013 20:07

Mnozí škarohlídi považují přímou volbu prezidenta za cestu ke zkáze. Včerejší duel na TV Prima dvou horkých kandidátu Miloše Zemana a Jana Fischera je však jasným důkazem opaku. Vzpomeňte si, jak probíhaly předvolební debaty parlamentní a porovnejte tyto bezduché přestřelky s elegancí a chytrostí včerejší prezidentské debaty.

Bárta: Souboj Fischer v Zeman pozvedl politickou kulturu
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Obzvláště za pokrokové považuji v páteční debatě možnost vzájemného si položení otázky mezi kandidáty. I ten, kdo klade otázku, nám o sobě něco říká, stejně jako ten, kdo odpovídá nikoliv na "vyváženou" otázku moderátora, ale právě na záludné otázky konkurenta.

Za excelentní nic méně musím označit anglický projev Miloše Zemana na účet českých politických komentátorů, osobně bych ho navrhoval vyvěsit v každé třídě, obzvláště do hodin občanské nauky či vlastivědy pod nové prezidentské fotografie.

Jsem rád, že VV přímou volbu nakonec prosadily, byť mě to bude stát vlasy, když jsem upozorňoval na riziko zrušení voleb ústavním soudem. Když VV vyhrály, rád prohraju. Jen je škoda, že prezidentských kandidátů není více.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Budova našeho ministerstva se v sobotu otevře veřejnosti

4:32 Ministr Kupka: Budova našeho ministerstva se v sobotu otevře veřejnosti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k otevřeným dveřím na Ministerstvu dopravy.