Bubeníček (KSČM): Pozastavené dotace ohrožují finanční budoucnost měst

21.07.2012 18:49

Pokud mají města podepsané smlouvy na řadu akcí, je logické, že chtějí vědět, z čeho dostojí svým závazkům.

Bubeníček (KSČM): Pozastavené dotace ohrožují finanční budoucnost měst
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Pět primátorů z Ústeckého a Karlovarského kraje se obrátilo na ministry Jankovského a Kalouska (kraje mají šest statutárních měst, chybí jen podpis primátora Teplic) s žádostí kvůli obavám z dopadů pozastavení Regionálního dotačního programu Severozápad. Chtějí, aby ministerstva našla rychle řešení nepřijatelného stavu, který podle primátorů ohrožuje realizaci projektů, ale také finanční budoucnost měst.

Podepsaní primátoři si uvědomují vážnost situace, a proto mě překvapila laciná reakce mluvčího ministerstva financí Ondřeje Jakoba, ať se obrátí na řídící orgán ROP Severozápad, který je za řešení odpovědný, a že mohou peníze dát i kraje.

Kdyby nešlo o tak vážnou situaci, člověk by se zasmál. Pan mluvčí by měl vědět, že právě nové vedení rady se snaží situaci řešit, mimo jiné i jednáním na ministerstvu financí. A pokud mají města podepsané smlouvy na řadu akcí, je logické, že chtějí vědět, z čeho dostojí svým závazkům.

Oldřich Bubeníček, předseda klubu zastupitelů KSČM v Zastupitelstvu Ústeckého kraje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.