ČSSD: Policie konečně vyšetřila jednu z mnoha kauz primátora Svobody

26.03.2013 14:30

Pražská organizace ČSSD dlouhodobě kritizuje současné vedení Magistrátu a dnešní krok Policie České republiky, při kterém bylo sděleno obvinění primátoru Svobodovi a členům Rady hl. m. Prahy v kauze Opencard, potvrzuje podezření, která v této kauze zástupci ČSSD vznášeli.

ČSSD: Policie konečně vyšetřila jednu z mnoha kauz primátora Svobody
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Opakovaná vystoupení zastupitelů ČSSD narážela na hradbu mlčení ze strany primátora a jeho koalice. Dnes se potvrdilo, že obavy představitelů ČSSD byly opodstatněné.

Během dnešního dne se sešel na krizovém mimořádném zasedání zastupitelský klub ČSSD s předsednictvem KVV ČSSD Praha a přijal jednoznačné usnesení, které vyzývá obviněné členy Rady k okamžité rezignaci: "Klub zastupitelů hlavního města Prahy za ČSSD vyzývá primátora Bohuslava Svobodu a radní Evu Vorlíčkovou k okamžité rezignaci, jelikož nemohou dále nést politickou odpovědnost v situaci, když jsou obviněni Policií České Republiky z možného porušení zákona“.

"Jsme svědky konce mýtu o bojovníkovi s korupcí. Primátor Svoboda brutálně zneužívá své funkce, jeho rada přijímá více než kontroverzní rozhodnutí, kauza Opencard je jen špičkou ledovce. Na předminulém zastupitelstvu jsme podali trestní oznámení kvůli zakázce na zajištění právních služeb pro emisi dluhopisů hlavního města, kterou opět bez výběrového řízení primátor zadal advokátní kanceláři WGM známé blízkými vztahy na premiéra Nečase. Primátor si zvyknul rozdávat zakázky z ruky svým známým a politickým spolupracovníkům bez ohledu na zákon," řekl předseda Klubu zastupitelů hl. m. Prahy za ČSSD Miroslav Poche.

Zbytek Rady hl. m. Prahy ztratil legitimitu k vedení Hlavního města Prahy, a proto by její členové měli zvážit setrvání ve svých funkcích. V novodobé historii Prahy není případ, kdyby bylo sděleno obvinění primátorovi v průběhu jeho funkčního období.

Vyzýváme primátora Svobodu a ostatní radní, aby ze vzniklé situace vyvodili politickou odpovědnost.

Vyzýváme představitele TOP 09, aby řešili situaci. Oddalování řešení tak závažného problému je nepřijatelné. Dochází k ohrožení postavení Hlavního města Prahy. Požadujeme, aby došlo k revizi veškerých veřejných zakázek a dalších úkonů činěných primátorem Svobodou a ostatními členy rady HMP, kterým bylo sděleno obvinění. Připravujeme podklady pro podání návrhu na provedení hloubkového forenzního auditu činnosti primátora Svobody a jeho radních.

Vyjadřujeme přesvědčení, že orgány činné v trestním řízení budou postupovat nezávisle a že nedojde k ovlivnění vyšetřování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…