Cabrnoch (ODS): Jediné sídlo Evropského parlamentu

29.03.2012 14:36

Poslanci ODS podpoří dnes při hlasování v Evropském parlamentu návrh na jediné sídlo instituce. Tento návrh je součástí zprávy o rozpočtu Evropského parlamentu na rok 2013.

Cabrnoch (ODS): Jediné sídlo Evropského parlamentu
Foto: cabrnoch.cz
Popisek: MUDr. Milan Cabrnoch

“Snahu o prosazení jednoho pracovního místa Evropského parlamentu jak pro poslance, tak pro úředníky, dlouhodobě opakovaně podporujeme” řekl Milan Cabrnoch, koordinátor hlasování poslaneckého klubu ODS. “Evropský parlament má dnes tři sídla - v Bruselu, ve Štrasburku a v Lucemburku. Poslanci se spolu s armádou úředníků pravidelně jednou za měsíc stěhují mezi Bruselem a Štrasburkem, v Lucemburku pracují převážně techničtí a správní úředníci a překladatelé. Více sídel přináší každoročně ohromné zbytečné výdaje,” dodal Cabrnoch.

Poslanec Hynek Fajmon v rozpravě k návrhu rozpočtu Evropského parlamentu pro rok 2013 řekl: "Před občany není nijak obhajitelné to, že zbytečně každý rok utratíme přes 200 milionů euro jen za stěhování mezi Bruselem a Štrasburkem. S tím je nutné skoncovat."

"Evropský parlament pokrytecky bojuje za snížení emisí a proti klimatickým změnám a každoročně vytváří ekologické audity své činnosti. Zbytečné stěhování mezi Štrasburkem a Bruselem je neobhajitelnou produkcí emisí CO2 a tedy výsměchem evropským občanům," řekl mluvčí europoslanců ODS pro životní prostředí Miroslav Ouzký.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.