Chalánková (TOP 09): Spotřebitelé se „soudí“ online

20.02.2012 16:35

Jako podvedený spotřebitel už se cítil mnohý z nás. Řešení sporů mezi zákazníkem a prodejcem ale není nic příjemného, což nejednoho oklamaného odradí od toho, aby se jakkoli bránil. Pomoci spotřebitelům by v budoucnu mohlo mimosoudní vyrovnání.

Chalánková (TOP 09): Spotřebitelé se „soudí“ online
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně za TOP 09 Jitka Chalánková

Mrzí mne, když vidím, jak velmi těžké stále je domoci práv spotřebitele. Nyní jsou i proto v Evropské unii projednávány tři dokumenty, které by měly pomoci, aby mohl každý zákazník řešit spotřebitelské spory i mimosoudně, cestou alternativního subjektu.

Tyto subjekty by měly nabízet nestranné, transparentní, účinné a spravedlivé postupy pro řešení sporů mezi spotřebiteli a obchodníky. Komunikovat s nimi by mělo jít i elektronickou cestou. Za zmínku stojí i chystané interaktivní internetové stránky nabízející přístup k online mimosoudnímu řešení sporů vzniklých z přeshraničního elektronického obchodu.

Stránky budou dostupné ve všech oficiálních jazycích členských států EU. V rámci této platformy by se mohly dotčené strany dohodnout na mimosoudním řešení sporu a vyřešit svůj spor zdarma online. Novinky bude provázet informační kampaň.

Jitka Chalánková, poslankyně TOP 09

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.