Chládek (ČSSD): Proč Josef Dobeš nepřizná pravdu?

21.09.2011 20:24

Musím se ohradit proti prohlášení ministra Dobeše, že Česká televize a MF Dnes pracují s neověřenými fakty a že žádný dokument „Pročištění RVP“ neexistuje.

Chládek (ČSSD): Proč Josef Dobeš nepřizná pravdu?
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Proto jsem se včera rozhodl tento materiál zveřejnit. Materiál je natolik kontroverzní, že k němu nemohu mlčet. Je zpracován Výborem pro ochranu rodičovských práv, jehož zástupci existenci výše uvedeného materiálu nepopírají. Jak jsem již napsal dříve, materiál je plný tmářských návrhů, které by české školství vrátily o pár desítek let či staletí nazpátek. Asi z tohoto důvodu se nyní ministr Josef Dobeš k výše uvedenému materiálu nehlásí.

Ministerstvo školství dále tvrdí, že „připravuje pouze revizi Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání (RVP ZV) především z pohledu zapracování standardů a odstranění chyb zjištěných kontrolou ze strany České školní inspekce". Pokud by tomu tak bylo, ptám se, proč se 7. září tohoto roku konala schůzka k požadavkům Výboru na ochranu rodičovských práv a Hnutí pro život k údajně neexistujícímu materiálu, o kterém píši v úvodu? Josef Dobeš by se měl jasně vyjádřit k tomu, proč vychází vstříc požadavkům lidí z Výboru na ochranu rodičovských práv, kteří sepsali tmářský dokument, a odmítá diskusi s odborníky?

Vyzývám ministra Dobeše, aby přestal lhát a mlžit a veřejně celou věc řádně vysvětlil.

Marcel Chládek, senátor a stínový ministr školství za ČSSD

Více:
Školství podle ČSSD: Škola od devíti, lehčí maturita

##PROFIL 39##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…