Chládek: Politická korupce oživuje český sport? Smutná zpráva pro všechny

30.11.2012 11:40

Je to smutná zpráva pro český sport i pro občany naší země. Utajená zpráva o tom, kolik „investoval“ premiér Nečas a ministr financí Kalousek do svého přežití, je na světle božím...

Chládek: Politická korupce oživuje český sport? Smutná zpráva pro všechny
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Podle médií za svoji podporu vládní koalici „inkasoval“ bývalý exministr školství, exčlen Věcí veřejných a exzaměstnanec soukromé bezpečnostní agentury ABL Josef Dobeš 800 milionů korun. Lépe řečeno, tolik peněz díky Dobešově bezpáteřnosti, politické bezskrupulóznosti a schopnosti zvednou za slíbené dobré bydlo ruku pro kohokoliv, získal český sport.

Zpráva o této politické korupci a nakupování hlasů pro klíčová hlasování jen potvrzuje nepřijatelný politický styl současné pravicové vlády. Priority o vzdělané společnosti, rozvoji vědy a výzkumu, hospodářském růstu či podpoře ekonomiky byly dávno nahrazeny prostou snahou udržet se u moci, ať to stojí, co to stojí. Propadající se vzdělanost, ústup na vědeckém poli, skomírající čerpání peněz z fondů EU, propadající se ekonomika – to vše je Nečasově vládě ukradené. Navzdory nesouhlasu ČSSD, široké i odborné veřejnosti, odborům i občanským sdružením, pokračuje Nečasova vláda v devastování naší země.

Je tedy zpráva o mimořádné odměně, kterou získal český sport díky politické korupci ministra Dobeše, alespoň dobrým poselstvím pro český sport?

Jsem přesvědčen, že nikoli. Je totiž velice smutné, že na český sport, který je dlouhodobě opomíjen, finančně přehlížen a bagatelizován, si vláda vzpomene až po nedůstojném politickém kšeftu.

Český sport by neměl čekat na další politické rošády, kšefty a utajené dohody. Měl by být podporován státem systematicky a zcela transparentně tak, aby se podobné podloudné obchody s dalšími Dobeši vyloučily.

Sociální demokracie proto prosazuje systémovou změnu podporu sportu, jsme pro to, aby sport získával násobně více peněz z hazardu a byla pro něho vytvořena speciální rozpočtová kapitola na ministerstvu školství. Pro rozvoj sportu je potřeba také maximálně využít nabízených peněz z fondů EU, kterými Nečasova vláda tak velkopansky opovrhuje.

Mise Josefa Dobeše do hlubin českého sportu tak začala neveselým politickým kšeftem. Všichni, kdo mají sport alespoň trochu rádi, se musí mít na pozoru. Pokud totiž Dobeš předvede jen poloviční formu, jakou aplikoval coby ministr na MŠMT, pak dostanou sportovci opravdu těžký direkt.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.