Chládek: V Senátu zasedne pracovní skupina na podporu učňovského školství

20.07.2012 13:46

Před časem jsme s domluvili se zástupci Svazu drobných, malých a středních zaměstnavatelů na semináři "Řemeslo nesmí zemřít" na založení pracovní skupinu, která se bude zabývat budoucností učňovského školství v České republice.

Chládek: V Senátu zasedne pracovní skupina na podporu učňovského školství
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Dnes se senátoři ČSSD, kteří pracují ve školském výboru, dohodli na vytvoření pracovní skupiny, která bude pod patronací senátního výboru.

Skupina bude spolupracovat jak s odborníky, tak s ministerstvem školství a členy Parlamentu ČR napříč politickým spektrem. Hlavním úkolem je, aby se situace českého učňovského školství zlepšila. Plánujeme spolupráci s Hospodářskou komorou, Svazem drobných, malých a středních zaměstnavatelů a zástupců jednotlivých cechů. Je nutná větší propojenost se zaměstnavateli, zároveň chceme využít i zahraničních zkušeností např. z Německa či Rakouska. V prvé řadě je třeba vypracovat koncepci, která by získala širokou podporu napříč politickým spektrem. Řemeslo musí znovu získat respekt, který si zaslouží.
   
 PhDr. Marcel Chládek, MBA, stínový ministr školství a senátor za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.