Crha (ODS): Jihomoravská koalice stále nemá programové prohlášení

30.05.2013 9:59

Vládnoucí koalice ČSSD a KDU-ČSL s faktickou podporou komunistů má problémy. Opoziční zastupitelé vidí hlavní nedostatek v absenci programového prohlášení rady. Není tak podle nich jasné, v čem vidí kraj své priority.

Crha (ODS): Jihomoravská koalice stále nemá programové prohlášení
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

„Občané mají právo vědět, jaké má koalice plány a co ze svého programu chtějí radní prosadit. Populistické předvolební sliby lidovců se vytratily a dnes o nich raději mlčí, stejně jako o vládě s podporou komunistů,“ upozorňuje předseda krajského klubu zastupitelů ODS Jiří Crha.

Opoziční zastupitelé proto zveřejnily pět požadavků, které adresovali krajským radním. Kromě zveřejnění programového prohlášení Rady požadují primárně změnu struktury rozpočtu kraje tak, aby byla v budoucích letech výrazně navýšena podpora v oblasti silnic. Dále chtějí, aby kraj zveřejnil model dluhového zatížení kraje v letech 2013 až 2020, a také informoval veřejnost o průběhu prací na Zásadách územního rozvoje a o dalším postupu v otázce konkurence na železnici. „Věřím, že radní naše návrhy při své práci zohlední, všechno jsou to témata, na kterých by měla panovat shoda napříč politickým spektrem,“ uvedl Crha. 

Jiří Crha
Předseda krajského klubu zastupitelů ODS

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…