Crha (ODS): Rozpočet kraje přiblížíme lidem pomocí webové aplikace

06.09.2012 7:20

Pro jihomoravskou ODS je jednou z volebních priorit zprůhlednění fungování kraje a zlepšení komunikace s občany. Jedním z prostředků bude nová internetová aplikace. V ní si občané prohlédnou podobu navrhovaného rozpočtu a sami jej budou moci připomínkovat.

Crha (ODS): Rozpočet kraje přiblížíme lidem pomocí webové aplikace
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

„Chceme spustit interaktivní webové rozhraní věnující se rozpočtu kraje. Před jeho schvalováním na další rok umožní aplikace občanům aktivně navrhovat podobu rozpočtu formou tzv. bilancování. Chceme lidem ukázat, že ani krajská pokladna zkrátka není nafukovací a na dluh se žít nedá,“ uvedl kandidát ODS na hejtmana Jihomoravského kraje Jiří Crha.

V aplikaci si budou moci občané prohlédnout jednotlivé položky rozpočtu i z minulých let, a to včetně projektů, které již byly realizovány. „Náklady na spuštění aplikace nepřesáhnou desítky tisíc korun. Hospodaření kraje se ale značně zprůhlední, a každý uvidí, kam jeho peníze putují,“ doplnil Crha.

Dalším krokem, který chce ODS podniknout k posílení transparentnosti hospodaření kraje a boje proti korupci, je zkvalitnění výběrových řízení. „Veškeré informace o průběhu a výsledcích jednotlivých řízení budou občanům lehce dostupná na internetu v reálném čase, nikoliv se zpožděním nebo vůbec. Dohledat dnes některé zakázky na webu kraje je zcela nemožné. To logicky budí řadu pochybností a reputaci úřadu to rozhodně neprospívá,“uzavírá Crha.

Ing. Jiří Crha
Kandidát ODS na hejtmana
www.jiricrha.cz

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…