Dienstbier: Zrušení zdanění náhrad je plivnutím do tváře občanům

05.12.2012 16:00

Jiří Dienstbier, kandidát na prezidenta České republiky, kategoricky nesouhlasí s návrhem rozpočtového výboru o zrušení zdanění náhrad ústavních činitelů. Podle něj je tento asociální návrh v době, kdy se omezují výdaje ve všech resortech, před veřejností neobhajitelný.

Dienstbier: Zrušení zdanění náhrad je plivnutím do tváře občanům
Foto: ČSSD
Popisek: Prezidentský kandidát Jiří Dienstbier

„Pokud by se něco takového skutečně odhlasovalo, nedokážu si ani představit, že by tento krok mohla veřejnost vnímat jinak než jako plivnutí do tváře občanům. Po schválení církevních restitucí se jedná o další krok, kterým tato koalice dokazuje, že již zcela ztratila kontakt s realitou. Já sám z pozice senátora pro tento bez nadsázky cynický návrh rozhodně ruku nezvednu. Kdybych byl prezidentem, snažil bych se představitelům všech politických stran tento návrh rozmluvit,“ dodává Dienstbier.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

16:14 Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.