Doupovcová (ČSSD): Jaké jsou potraviny v českých obchodech

16.01.2013 11:29

Také si myslíte, že kvalita potravin prodávaných v českých obchodech mnohdy neodpovídá jejich ceně?

Doupovcová (ČSSD): Jaké jsou potraviny v českých obchodech
Foto: senat.cz
Popisek: Senátorka za ČSSD Hana Doupovcová

 

Není týdne či měsíce, abychom se nedozvěděli další alarmující fakta týkající se kvality potravin v obchodech. Český spotřebitel prý slyší pouze na nízkou cenu a kdybychom si připlatili, byla by údajně nabídka hned lepší. Proč se však dají koupit v sousedních zemích za levnější ceny kvalitnější potraviny než u nás? Nejsme jediní, kdo hledá co nejvýhodnější cenu. Zdá se mi však, že v jiných zemích si nikdo nedovolí prodávat to, co u nás. Sankce jsou citelnější a tedy účinnější. 
 
Stát je tím, kdo má chránit zdraví a bezpečnost svých občanů - kvalita potravin postřehnutelná pouhými smysly je jedna věc, zdravotní nezávadnost druhá. Ministerstvo zemědělství chystá nový zákon o potravinách a zřejmě začne opět spor o kompetence při dozoru nad potravinami. Podle mých zkušeností patří supervize v tomto směru jednoznačně zdravotníkům.Oni musí při podezření na příznaky onemocnění dát do pohybu zdravotní dozor. 
Nezajímá mne, jak si ministři rozdělí svoje sféry vlivu, chci aby v obchodech byly zdravotně nezávadné potraviny. Etanolová aféra byla výstrahou…

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Doupovcová - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.