Drastichová (VV): Kdo mluví pravdu

06.12.2012 20:51

Projev na 49. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6.12. 2012

Drastichová (VV): Kdo mluví pravdu
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Poslankyně VV Jana Drastichová

Děkuji, pane předsedající. Vážený pane nepřítomný premiére, na rozdíl od kolegy Sklenáka vás budu ve věci sKaret interpelovat, jelikož si nejsem jistá, zda se vysvětlení a informací, třeba i prostřednictvím médií, vůbec dočkáme. Proto vás žádám, abyste Sněmovně podal vysvětlení k projektu sKaret a jeho další budoucnosti, projektu, který se objektivně ukazuje jako krajně nevýhodný pro občana a velmi nejistý pro stát.V minulých dnech jsme totiž byli svědky řady rozdílných vyjádření z úst vaší nové ministryně práce a sociálních věcí Müllerové, která jeden den byla pro dobrovolnost využívání sKaret, aby ještě během stejného dne své stanovisko zcela otočila. O několik dní později opět ministryně Müllerová kontrovala příslibem dobrovolnosti s tím, že se celý projekt sKaret brzy zpřesní.

Od té doby rezort MPSV rezolutně mlčí. Nemluvě o zcela opačných vyjádřeních vás, pane premiére, kdy jste do médií demonstrativně oznamoval dobrovolnost celého projektu a oceňoval pochopení ze strany České spořitelny, aby během několika hodin na vaše vyjádření kontroval šéf České spořitelny Pavel Kysilka prohlášením, že vše zůstane při starém a projekt sKaret zůstává nadále povinný. Ptám se tedy, kdo mluví pravdu, čí názor je pro veřejnost určující. Vaše prohlášení, pane premiére, ministryně práce a sociálních věcí Müllerové, šéfa České spořitelny, nebo v celé věci rozhodne vídeňská Erste Bank?

A kdy se konečně dozvíme konečný a jednoznačný výrok nad osudem tohoto značně podezřelého IT experimentu? Ráda bych zdůraznila, pane premiére, že po prostudování této smlouvy navíc zjistíte, že de facto tuto smlouvu není možné vypovědět. Zajímá mě tedy, jaké budou následovat další praktické kroky vaší vlády, které, jak pevně doufám, celou velmi vyhrocenou situaci vyjasní. Zároveň se s plnou vážností ptám, kdo se ujme řešení celé nastalé situace. Děkuji za pozornost.

Mgr. Jana Drastichová

  • BPP
  • Vaše dotazy ráda zodpovím na svém Facebooku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…