Filip (KSČM): K výzvě „Pochod proti komunismu - Klíče 2012“

17.10.2012 11:06

Vyjádření poslance Parlamentu ČR a předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa k výzvě k uskutečnění akce s názvem "Pochod proti komunismu - Klíče 2012".

Filip (KSČM): K výzvě „Pochod proti komunismu - Klíče 2012“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

S koncem voleb do krajských zastupitelstev a části Senátu, které byly úspěšné pro Komunistickou stranu Čech a Moravy, a to zejména v Ústeckém a Karlovarském kraji, kde KSČM volby vyhrála, jsme svědky podivné anomálie. Téměř současně s vyhlášením výsledků voleb se na internetu objevila výzva zřejmě nespokojeného občana Karlovarského kraje k uskutečnění tzv. Pochodu proti komunismu – Klíče 2012, který má být zaměřen proti výsledku voleb a jejímu vítězi v kraji - KSČM.

Takováto akce ukazuje hned na několik pochybností, které ve mně jako občanovi vzbuzují počáteční obavy. Svolavatel si evidentně neuvědomuje, že svými výzvami zaujímá zcela nedemokratický postoj k výsledkům voleb. Popírá právo voliče rozhodnout se podle svého uvážení pro odevzdání volebního hlasu, čímž vlastně vystupuje proti ústavnímu pořádku v naší zemi, proti Ústavě ČR. To je vždy nebezpečné, zejména proto, že podobné snahy mohou končit různými autoritativními režimy, o které občané ČR rozhodně zájem nemají.

Nevím, zda autor výzvy byl tak aktivní v případě, kdy předchozí vlády přijímaly zákony, „reformy“ a opatření, které byly zaměřeny proti lidem práce. Možná by se mohl zeptat na názor seniorů, matek samoživitelek, mladých rodin s dětmi, nezaměstnaných a dalších. Na rozdíl od svolavatele KSČM nikdy za své více než dvacetileté existence nepostupovala proti Ústavě ČR ani Listině základních práv a svobod. Výsledky voleb psala vlastní prací. Svolavatel připravované demonstrace chce vlastně protestovat proti demokratickému rozhodnutí občanů a nechci věřit tomu, že svolávaná demonstrace má být podnětem k vyvolávání následných občanských nepokojů.

Vojtěch FILIP, předseda ÚV KSČM

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…