Filip (KSČM): Kontinuita názorů

26.12.2012 17:18

Po podivné dohodě ve vládní koalici došlo na rošádu v obsazení ministerstev. Nejsem z těch, kteří by již dopředu odsuzovali toho nebo onoho, že nebude schopen vykonávat určitou funkci. Raději si počkám, jak se noví ministři a ministryně budou ve svých funkcích chovat a jak budou zvládat jim svěřený resort. Jen mi vadí, a nečekal jsem to zejména od prezidenta Václava Klause, že si někteří za svým již vysloveným názorem nejsou schopni stát alespoň určitý čas.

Filip (KSČM): Kontinuita názorů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Na jedné straně totiž prezident vyslovil svou pochybnost, zda předsedkyně strany LIDEM navržená na ministerský post bude schopna získat důvěru a autoritu u vojáků, aby ji bez dalšího, ani ne za týden, jmenoval do funkce. A připomínám, že je jen na něm, zda návrh premiéra schválí, nebo neschválí. Nikdo jiný totiž už za jmenování odpovědnost nenese. V minulosti jsme byli spíše svědky toho, že Václav Klaus jako státník byl ve svých názorech, třeba někdy kontroverzních, pevný. Nevím, co se stalo tak zásadního, že změnil svůj názor ze dne na den.
 
Stejně tak nerozumím vyjádření nově jmenované ministryně Karolíny Peake, když prohlásí, že nechystá žádné personální zemětřesení, ale hned druhý den odvolá z funkce tři vysoké funkcionáře příslušného ministerstva. Nemyslím si, že člověk nemůže změnit názor, ale takové veletoče nevěstí nic dobrého. Jan Werich kdysi řekl velkou pravdu, dovolte mi ocitovat. »Jo, klaunů, klaunů těch je málo, ale šašků, šašků těch je.« Budu tedy parafrázovat, »státníků u nás máme zoufale málo, i když politiků, těch je!«

Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…