Fischer: Návštěva VUT v Brně

06.12.2012 10:22

Jan Fischer navštívil v úterý 4.12. Vysoké učení technické v Brně. Spolu s rektorem univerzity Karlem Raisem i dalšími zástupci VUT nejprve diskutovali o problémech vysokého školství. Poté si Jan Fischer prohlédl konkrétní projekty, na kterých studenti spolu se svými učiteli pracují.

Fischer: Návštěva VUT v Brně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

Setkal se například i se zástupci týmu, kteří na Fakultě strojní vyvíjejí studentskou formuli. Během oběda diskutoval s ředitelkou asociace českomoravských podnikatelek a manažerek Olgou Girstlovou i s dalšími členkami této organizace o podmínkách malých a středních podniků v České republice.

Odpoledne Jana Fischera čekala přednáška na téma Česká ekonomika v evropském kontextu. Zdůraznil například, že by se český zahraniční obchod měl zaměřit také na trhy mimo Evropu: „Evropské trhy jsou ochablé, musíme hledat i jiné příležitosti v regionech Jižní Ameriky, východní Evropy nebo Asie,“ řekl.

Následovala debata se studenty VUT. Otázky směřovaly i k problematice zvyšování daní: „Tento krok považuji za nešťastný, dostáváme se tak do bludného kruhu. Vyšší ceny – žádný růst – nižší výdaje domácností, a nakonec nižší příjmy rozpočtu,“ upřesnil Jan Fischer.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Fischer

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gawlas (ČSSD): Kam až to necháme zajít?

9:02 Gawlas (ČSSD): Kam až to necháme zajít?

Tzv. liberálně demokratičtí politici podporovaní médii se nezastaví před ničím.