Fischer: Pane Franzi, lhát se nemá

02.11.2012 16:00

Reakce Jana Fischera na vyjádření Vladimíra Franze.

Fischer: Pane Franzi, lhát se nemá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

Novinářské cesty jsou běžným standardem v oblasti mediální komunikace, a každý novinář, který se jich zúčastní, musí při zpracování dbát ještě více než v jiném případě na objektivitu poskytovaných informací. A to je z výstupů obou médií v tomto případě jasně patrné.

Velmi mě mrzí, že se pan Franz zařadil mezi kandidáty, kteří absenci volebního programu nahrazují agresivitou a osobními útoky. Je otázka, zda je to z jeho strany zlá vůle nebo trocha závisti. Ostatním kandidátům nic nebrání, aby ukázali, že jsou schopni pohybovat se v mezinárodním prostředí. To je ostatně jedním z hlavních úkolů prezidenta republiky. Do USA jsem jel přednášet na pozvání Harvardské a Georgetownské univerzity, za českými krajany a při té příležitosti jsem absolvoval několik setkání s bývalými i současnými politiky. O cestě informovala mj. veřejnoprávní ČT a komentátor HN, kteří byli na místě, a také redaktoři, kteří se cesty zúčastnili na mé pozvání. Důvod byl jednoduchý, měli jsme zájem, aby byla veřejnost o této cestě autenticky informována. Do obsahu zpravodajství samozřejmě nikdo nezasahoval. Pokud má pan Franz informace dokazující opak, měl by je okamžitě zveřejnit. Jinak mu připomínám, co říkávala moje babička: lhát se nemá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Fischer

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…