Hašek: Oprava lednického zámku musí být maximálně transparentní

01.06.2012 18:31

Dopis hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi.

Hašek: Oprava lednického zámku musí být maximálně transparentní
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

Vážený pane ministře,

v posledních dnech se objevily v médiích (zejména v deníku MF Dnes) informace o údajném předražení projektu “Zámecká jízdárna v Lednici - multifunkční centrum“,

který je realizován ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím Integrovaného operačního programu (IOP) „Vracíme památky do života .“ Projekt je administrován Ministerstvem kultury ČR.

Vzhledem k tomu, že Vámi řízené Ministerstvo finací ČR je pověřeno výkonem funkce Auditního orgánu a centrálně odpovídá kromě dalších povinností za zabezpečení výkonu auditů k ověření účinného fungování řídícího a kontrolního systému implementace podpory ze strukturálních fondů, obracím se na Vás se žádostí o prověření celého výše uvedeného projektu.

Jsem si plně vědom důležitosti transparentního nakládání s evropskými prostředky, a přestože nemám v tuto chvíli informace zpochybňující celý proces projektu, chci v takto důležitém případě postupovat maximálně odpovědně. Proto bych Vás chtěl požádat o komplexní kontrolu procesu a všech náležitostí tohoto projektu, abychom se do budoucna vyhnuli jakýmkoli pochybnostem o transparentnosti a efektivitě rekonstrukce areálu Lednice.

S pozdravem

JUDr. Michal Hašek, v.r.
 hejtman Jihomoravského kraje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek - profil

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…