Hašek: Průřezové podpory všech hejtmanů si vážím

05.12.2012 22:26

Michal Hašek opět šéfem Asociace krajů.

Hašek: Průřezové podpory všech hejtmanů si vážím
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Na ustavující schůzi Rady Asociace krajů ČR pro volební období 2012-2016 se dnes v Praze sešli noví hejtmani.

V Radě  Asociace krajů ČR je zastoupeno 11 hejtmanů z ČSSD, 1 zástupce ODS (primátor  Prahy), 1 zástupce KSČM (Ústecký kraj) a 1 nezávislý (Liberecký kraj).

Hejtmani zvolili všemi hlasy nové vedení Asociace krajů: Předsedou Michala Haška, místopředsedy Jiřího Běhounka, Jiřího Zimolu, Milana Chovance, Miroslava Nováka a Bohuslava Svobodu.

Hejtmani dnes také jednají o aktuální situaci ve zdravotnictví, o stavu vyjednávání krajských nemocnic a zdravotních pojišťoven o nových smlouvách.

Michal Hašek na závěr jednání uvedl: „Vážím si průřezové podpory všech hejtmanů při volbě předsedy AKČR. Je před námi všemi těžké období, ve kterém kraje chtějí hrát mnohem aktivnější roli v hájeni dostupnosti, rozsahu a kvality veřejných služeb, nechceme se k hospodářskému růstu proškrtat, ale naopak v době krize maximálně využít možností dočerpání fondů EU pro veřejné investice, na podporu regionálních ekonomik i národní ekonomiky, včetně zachování či vytváření nových pracovních míst, budeme se aktivně podílet na formulaci priorit ČR pro rozpočet EU na roky 2014-2020. Budeme podporovat rozvoj vědy, výzkumu a inovaci jako nástrojů  zvyšování konkurenceschopnosti a možnosti přílivu nových investic. Očekávám tvrdé názorové střety s vládou, nicméně naší povinností je v zájmu krajů i občanů vést dialog s vládou,parlamentem, sociálními partnery, odbory a zaměstnavateli,s významnými profesními komorami a sdruženími, například s Hospodářskou komorou ČR a přicházet s vlastními návrhy opatření ke zmírnění dopadu hospodářské krize, dodává Michal Hašek.

Následující jednání Rady Hejtmanů bude v lednu následujícího roku v Brně a bude se zabývat odbornými komisemi při Asociaci krajů České republiky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Asociace krajů ČR

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.