Hašek: Slušnost není slabost. Odmítněme špínu, provokace a podrazy

02.10.2012 14:12

S blížícím se termínem krajských voleb nastává v Jihomoravském kraji zjevně velmi horká fáze předvolební kampaně. Jak je bohužel v České republice už zvykem, s tímto obdobím je spojena celá řada podpásových útoků a špinavostí.

Hašek: Slušnost není slabost. Odmítněme špínu, provokace a podrazy
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Nejsem tedy překvapen z toho, že po zveřejnění průzkumů České televize, které výrazným způsobem favorizují sociální demokracii, a já si této podpory občanů Jihomoravského kraje osobně velmi vážím, nastala v táborech některých jiných politických stran panika.

Proto se zničehonic stala „zásadním“ tématem má osobní půjčka, jejíž existence, výše i smluvní strany jsou dlouhodobě veřejně známy. Za několik hodin na to došlo ke zneužití emailové adresy tiskového mluvčího Jihomoravského kraje, ze které byla odeslána falešná tisková zpráva, bombasticky oznamující můj odchod z politických funkcí, například předsedy Asociace krajů České republiky.

Považuji takové podvodné jednání za hranou zákona za výraz naprostého zoufalství politické konkurence a smutný důkaz o úpadku a absenci politické kultury nejenom  v našem kraji.

V Jihomoravském kraji jsme jako sociální demokraté vždy doposud vedli slušnou a férovou předvolební kampaň. Jsem hluboce přesvědčen, že slušnost není slabost a  touto zásadou se budu řídit v politice nejen ve vyhrocených dobách volebních kampaní. K témuž vyzývám jako hejtman kraje a volební lídr ČSSD i všechny ostatní politiky a politické strany na jižní Moravě. Veďme souboj volebních programů, argumentů, vizí a nápadů, věcně a korektně. Odmítněme společně špínu, provokace a podrazy. Vytvářejme lepší politickou kulturu našeho kraje i celé země.

Michal Hašek
hejtman JMK

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …