Holas (KSČM): Ještě drsnější postřehy k drsnému videu Mladých konzervativců

26.09.2012 12:10

Nevolte komunisty! Mladí konzervativci vypustili drsné video - tak zní titulek článku na Parlamentních listech, který mě nejprve zvedl ze židle a následně velmi dobře pobavil, když jsem zjistil, že jedním ze spoluautorů je i jistý Vladimír Maryška, funkcionář Mladých Konzervativců (mládežnická organizace ODS).

Holas (KSČM): Ještě drsnější postřehy k drsnému videu Mladých konzervativců
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Celkem fajn kluk, vystudoval střední chemickou školu a dokonce získal i ocenění za studijní projekt, který se týkal třídění plastových lahví. Ale zkušenosti ukazují, že dobrý chemik nemusí být vždy dobrým politikem.

Video spočívá v tom, že připodobňuje různé budovatelské plakáty a záběry vystoupení tehdejších reprezentantů komunistického hnutí k hitlerovským plakátům a záběrům Adolfa Hitlera.

Za druhé světové války zástupy komunistů po celém světě položily své životy v boji proti nacismu, s řadou aktivních účastníků a hrdinů antifašistického odboje jsem měl a mám možnost setkávat se i na půdě našeho výboru KSČM. A opravdu nehodlám snášet takové urážky, které mé přátele a mravní vzory připodobňují k té nejbestiálnější mašinérii na vyvražďování lidí, vzešlé z lůna kapitalismu, který ODS tak urputně brání a buduje.

Vláďa je kluk z katolické rodiny s německými kořeny, "rozumí požadavkům sudetských němců", předpokládám, že stejně tak "rozumí požadavkům katolické církve na navrácení majetku", který kdysi dávno kradla u pracujících, kteří na ní lopotili otrockou prací, a teprve socialistické Československo pod vedením Komunistické strany dokázalo tento majetek lidu navrátit. Dokonce prý někdo z jeho předků byl svázaný s ozbrojenou mocí nacistického Německa, ale měli jsme už trochu vypito, když jsme se o tom bavili. Přesto ho nijak neodsuzuji, jsem totiž přesvědčen, že každý má právo na názor, jakkoli je předem determinovaný rodinnou tradicí. Chápu dokonce, že si potřebuje nahnat nějaké ty politické bodíky při cestě za korýtkem. Antikomunismus je k tomu v současné ODS nejlepším prostředkem, neb tonoucí se stébla chytá a spolu s blížícími se volbami se antikomunismus postupně stane posledním zoufalým tématem, které má tuto profláklou mafiánskou strukturu zachránit před utonutím. Ale i byznys se dá dělat slušně.

Vždycky jsem si cenil, že Vláďovi práce o komunistickém hnutí byly nestranné a věcné - a i pro mě, jakožto člověka "zevnitř", často přinášely zajímavé postřehy. Ale asi nebyly dost dobře placené, když se nyní vrhnul na vpravdě Goebbelsovskou propagandu. Přirovnávat záběry řečnícího Hitlera a záběry řečnícího Lenina je na úrovni toho, kdybych dnes přirovnával vystoupení Nečase a třeba takového Bohuslava Sobotky - oba budou pravděpodobně na nějaké tribuně, budou mluvit do mikrofonu a třeba se oba pošťourají v nose. Podívejte se na ně, vždyť jsou úplně stejní!

Dále není tajemstvím, že nacisté přebírali nejrůznější propagační prvky a formy od komunistů, to je i doktrinálně ukotveno v knize Adolfa Hitlera - Mein Kampf. Stejně jako nyní různé propagační a marketingové agentury přebírají prvky jedna od druhé. Vytvářet takto iluzorní spojení je sice lež a manipulace, ale asi se vyplatí.

Jako důkaz může posloužit např. antikomunistický časopis Klaboš - kladivo na bolševika, kde Vláďa dělá šéfredaktora. Při stáži v Bruselu získal Vláďa pro svůj původně úsměvný a pubertální plátek podporu od evropských konzervativců - nejen morální, ale i finanční. A s tím související kontakty na vlivné lidi a představitele ODS. Kariéra zmetka může začít.

Vláďo, máš opravdu "parádní" sbírku nacistických plakátů - jak ukazuje vaše video - ale historie je především o tom, abychom se z ní poučili, abychom jí studovali. Realita dneška je o ekonomické krizi, o nezaměstnanosti, o zkorumpované vládě, o rozkradeném majetku, o tom, že jsou lid,é kteří nemají kde bydlet a nemají co jíst, ve 21. století, v naší republice. A hanobení politického přesvědčení je protizákonné. Já si opravdu nepřipadám jako hošík z Hitlerjugend.

Jakub Holas,
tajemník OV KSČM Praha 1

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.