Horník (TOP 09): Plynovody jsou velice důležité a potřebné

13.07.2012 20:18

REAKCE senátora Jana Horníka na článek "Tvrdá dohra: Senátor TOP 09 chce 50 milionů na podivnou investici z fondů EU".

Horník (TOP 09): Plynovody jsou velice důležité a potřebné
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor za Karlovy Vary Jan Horník

Plynovody na správním území Božího Daru včetně plynovodu z Božího Daru do Loučné pod Klínovcem jsou již dávno v provozu. Od začátku tohoto století začalo město Boží Dar spolu s městem Jáchymov, obcí Merklín a s předchůdkyní společnosti RWE a.s. budovat plynovod z obce Merklín přes Mariánskou a Nové město (obojí osady města Jáchymov) až na Boží Dar v celkové délce cca 13 km, čímž bylo dosaženo plynofikace osady Lípa (Merklín), osad Mariánská a Nové Město (obojí Jáchymov) a města Boží Dar.

Tím, že plynovod byl dotažen až na Boží Dar se naskytla možnost využít možnosti plynofikace i pro blízké okolí, konkrétně např. města Loučné pod Klínovcem (Ústecký kraj). Toto město se do projektu plynofikace svého správního území po dohodě se společností RWE a.s. následně pustilo a to přes k.ú. Boží Dar, k.ú. Jáchymov až do Loučné pod Klínovcem. Investorem plynofikace bylo plně město Loučná pod Klínovcem a město Boží Dar při realizaci plynovodu spolupůsobilo pouze jako koordinátor prací především na svém správním území. Tento plynovod byl zdárně dán do provozu v listopadu roku 2009.

Člen ČSSD v Ústeckém kraji pan Houska by měl být jako politik potěšen, že se podařilo dovést plyn až na výspu Ústeckého kraje a že jej bude možno v budoucnosti dovést i do dalších okrajových krušnohorských oblastí Ústeckého kraje. Co míní tím, že plynovod by měl navýšit hodnotu pozemků o zhruba 50 milionů korun doopravdy nevím. Je skutečností, že plynofikace jakékoliv nemovitosti tj. nejenom pozemků určených pro výstavbu, ale i např. objektů na bydlení, zvyšuje jejich hodnotu až o 15 %. Už vůbec však nechápu tvrzení, že o všem rozhoduje starosta a senátor Jan Horník, když plynovod je umístěn na několika katastrech, na nichž jsou naprosto svéprávná zastupitelstva, která se nenechají nikým cizím ovlivňovat.

Co se týče prodeje hotelu na Klínovci musím konstatovat, obdobně jako u zmiňované plynofikace, že vyjádření pana Housky nemají ani trochu reálné základy a jedná se o čiré nepodložené a lživé spekulace tohoto pána. Bývalý hotelový komplex na Klínovci je majetkem společnosti Služby Boží Dar s.r.o., jejímž jediným společníkem je město Boží Dar a okolní pozemky o výměře cca 16000 m 2 jsou v majetku města Boží Dar. O všech majetkových záležitostech rozhoduje 7 členné zastupitelstvo a prodej předmětných nemovitostí není na pořadu dne. Co toto nebo budoucí zastupitelstvo města s nemovitostmi na vrcholu Klínovce nakonec provede, bude pouze na jeho rozhodnutí a nikoliv na rozhodnutí jednoho jedince. V budoucnosti mohou přijít v úvahu všechny možné alternativy co s vrcholem Klínovce provést, od prodeje celého komplexu nebo jen jeho části, přes pronájem nemovitostí nebo jejich částí až po nalezení strategického partnera na provedení kompletní sanace vrcholové části Krušných hor včetně rekonstrukce objektů bývalého hotelového komplexu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…