Hudeček (TOP 09): Nového šéfa DPP ať vyberou nestraničtí odborníci

08.09.2012 8:20

Výzva pražské TOP 09 k výběru nového ředitele Dopravního podniku hl. m. Prahy.

Hudeček (TOP 09): Nového šéfa DPP ať vyberou nestraničtí odborníci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

O složení výběrové komise, která bude rozhodovat o šéfovi jedné z nejvýznamnějších pražských institucí, by se mělo jednat na zasedání valné hromady v úterý 11. září 2012. Podle TOP 09 by komise měla být ideálně osmičlenná, přičemž každá ze zainteresovaných stran (TOP 09, ČSSD, ODS a odbory DPP) by navrhla dvě jména. TOP09 zároveň apeluje na politické kolegy i zástupce podnikových odborů, aby do komise navrhli jen skutečné odborníky na dopravní problematiku a řízení firem, kteří jsou politicky nestranní.

 „V našem zájmu je, aby z výběrového řízení vzešel takový ředitel, o kterém nikdo nebude pochybovat. Proto chceme, aby lidé v komisi byli skutečnými odborníky bez stranického trička. Jen taková komise může zvolit opravdu silného šéfa největší pražské firmy. Zaměstnanci dopravního podniku si po eskapádách v minulosti profesionální vedení určitě zaslouží,“ konstatuje první náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09).

Konkrétní jména případných kandidátů na členství ve výběrové komisi by měla vzejít z jednání jednotlivých zastupitelských klubů a odborů. Dopravní podnik vůbec poprvé v historii vybere svého šéfa ve standardním výběrovém řízení. V minulosti bylo zvykem, že si ředitele vybíral primátor bez veřejné soutěže. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…