Hulinský: ČSSD pro revizi systémů rozdělování peněz pro český sport

07.05.2013 8:50

Zjištění Nejvyššího kontrolního úřadu, podle nějž vyplatilo ministerstvo vnitra v letech 2009 - 2011 část dotací na sport v rozporu s pravidly, nedokázalo zejména vyhodnotit účelnost dotací hlavně pro neziskové organizace, zaměřené na tělesnou výchovu a sport, ukazuje na nejasné rozdělování peněz pro český sport.

Hulinský: ČSSD pro revizi systémů rozdělování peněz pro český sport
Foto: archiv redakce
Popisek: Petr Hulinský (ČSSD)

Ministerstvo vnitra rozdávalo peníze na sport bez kontroly a zpětné vazby o efektivitě vynaložených veřejných finančních prostředků.

Jde o konkrétní ukázku, jak je státní agenda zajištění sportu a tělovýchovy na úrovni rezortního řízení roztříštěna. V současné době jsou sport a tělovýchova podporovány ze strany ministerstva školství, ministerstva vnitra a ministerstva obrany, proto je třeba zamyslet se nad koncepcí.

Právě to je jeden z hlavních důvodů, proč ČSSD vyčlenila pro sport samostatnou vládní agendu ve stínové vládě, jejíž ambicí je nejen udržet současnou výši podpory sportu ve státním rozpočtu, ale zároveň provést revizi obsahu rozdělování státních prostředků a vytvořit jasný a transparentní systém financování - ať už formou grantových programů, nebo jiných dotačních titulů.

Petr Hulinský, mluvčí stínové vlády pro sport a mládež

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.