Huml: Poprava Radka Johna

14.11.2012 22:44

Demokracie dostává na zadek. Po dlouhé středě, kdy nebylo umožněno jedné straně vybrat ani přestávku na klub pro poradu jak hlasovat, což se dosud v parlamentní historii nestalo ač koaliční strany čerpaly bez omezení a my trpělivě čekali, přišel velký pátek a oslava Velkého Vítězství (Pyrhova).

Huml: Poprava Radka Johna
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Radek John, předseda parlamentní strany byl rukou koalice, včetně poslanců LIDEM, vyobcován ze všech výborů a komisí. Bezprecedentní krok - každý poslanec má právo být zařazen alespoň v jednom. Ve Sněmovně existuje poměrné zastoupení klubů ve výborech podle počtu poslanců a jen klub může nominovat  svého člena do výboru. Ctí se praxe, že návrh na odvolání poslance dává ten, kdo je tam nominoval. Tak jsem byl i já odvolán z funkce místopředsedy Hospodářského výboru, ztratil jsem místo v bezpečnostním výboru, ale o členství v HV jsem nepřišel. Dnes TOP09 podala návrh na odvolání RJ ze všech výborů a komisí, kde byl členem a v bezpečnostním i předsedou. Ač nejde o jejich člena poslaneckého klubu.

Zajímavé bylo chemické Kalouskovo odůvodnění. Nekompetentnost ve funkci předsedy Bezpečnostního výboru. O tom by šlo polemizovat, ale proč jej zbavovat řadového členství? A proč z těch ostatních dvou, kde byl řadovým členem? Důvodem je jeho návrat k novinařině. Prý. Když svůj záměr Radek vyhlásil, také jsem byl novináři tázán co si myslím. A odpověděl jsem. Předsedou výboru by být neměl. To je dobře placená funkce a zaslouží si, aby ji dělal poslanec na plný úvazek a ne jako vedlejšák. Ale jinak ať si dělá co chce. Koneckonců, tím že píši tento blog jsem také ve střetu zájmů?

Poslanci LIDEM u mne ztratili poslední zbytky úcty. Ač nejsem příznivcem Víta Bárty, ani Radka Johna, který na mne poštval policii (byl jsem vydáván za skutek, který nebyl trestný činem, což se nakonec u soudu s mým kolegou prokázalo), chování poslanců LIDEM je hodno opovržení. Museli se dnes strašně stydět. Pokud se nestyděli, jsou hodně otrlí. A motivace musí být hodně silná, když byli této zákeřnosti schopni. Po dlouhé době jsem musel souhlasit i s hodnocením v projevu Bárty. Tohle si od Vás Radek John nezasloužil. To není jen politický problém, to je o lidskosti, cti a morálce. Hlasování o odvolání RJ z bezpečnostního výboru je zde. Podívejte se na jména a pamatujte si kdo byl pro.

V této souvislosti pak je možné pochopit i souvislosti, které se udály ve středu. Poslanci LIDEM pomohli schválit církevní restituce. Zcela popřeli program, za který byli zvoleni. Dopustili neprůhledné předání obrovského majetku a nerovné postavení restituentů. Církev byla zvýhodněna oproti ostatním. Jsem připraven podepsat s kolegy Ústavní stížnost.

Odkazuji i na článek z dubna 2012 Přeběhlík nebo odpadlík, kde jsem předvídal, že po odchodu VV do opozice budeme (já i oni) hlasovat společně a hodnocení dnešních LIDEM mi vyšlo na 100%. Ano, stalo se. Nebyl jsem to já, kdo opustil program VV. Kolegyně Klasnová a spol. jen procitli o více jak rok déle než se k programu navrátili. Výmluvy na kompromisy si strčte za klobouk. Ono kritizovat dinosaury a pak s nimi chtít vládnout nemohlo dobře dopadnout. Dinosaurus Kalousek si vás tento týden vychutnal. Pomsta za grilování v bezpečnostním výboru byla dokonána. Popravený policejní prezident a předseda výboru a strany.

Pevně doufám, že lid této země má paměť.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.