Huml: Prolhaní a neschopní

12.04.2012 18:26

Loupeživí rytíři, tedy oblek předjímající vznešenost, chování barbara. Tak dnes vidím vládu a všechny poslance, kteří současná zvěrstva podporují. Lhali v předvolebních slibech a kdo lže...

Huml: Prolhaní a neschopní
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Máme vládu, která má plnou pusu hesel o rozpočtové odpovědnosti. Pak vyjde najevo, že si to představuje takto:

1. Nečas zvýší daně způsobem, který nemá v Evropě obdoby. Během let 2011 až 13 hodlá zvednout roční sazbu o 70 miliard. To jsou peníze, které nám všem hodlá vytáhnout z peněženek. Středověký loupeživý rytíř musí blednout závistí.

2. Důchodcům spočítají jiným způsobem valorizaci penzí. Nejenom, že budou, a už mají vše dražší díky DPH, ale ještě dostanou méně. "Reformy" na ně dopadají 2x a snášet to budou nejhůře. Přibude těch, kteří vybírají koše s odpadky.

3. Nezaměstnaní budou buď nuceně pracovat, tedy bude-li chodník k zametání, nebo se hlásit na poště a mačkat tlačítko. Nebo nebudou dostávat ani korunu ze sociální sítě. Co jim zbyde než krást?

4. Policisty a hasiče deprimují propouštěním, snižováním platů. Při predikované zvýšené kriminalitě geniální tah.

5. Čtvrté zvýšení dolní sazby DPH během pěti let, v tom Česko nemá konkurenci. S patnáctiprocentní dolní sazbou za potraviny, léky a sociální bydlení, se mu blíží pouze Lotyšsko s dvanácti procenty. Kdo pro tohle může zvednout ruku?

6. Školné přejmenujeme na zápisné.  Potřebujeme národ, který bude hloupý. Nepřemýšlej a plať.

7. Nesmyslná daň vinařům je v tomto kontextu úplná prkotina, ale pamatujte - po lítém boji toto bude jediné, od čeho bude s velkým mediálním humbukem ustoupeno.

Co bude následovat. Všichni budeme mít méně peněz na spotřebu, někteří na hranici minima s nemožností spořit. Zbrzdí se vše. Pocití to obchody na tržbách, živnostníci ke kterým si nebude mít kdo přijít opravit auto, ostříhat vlasy, upravit nehty nebo přijde výrazně méněkrát. A ve spirále poklesu nakonec bude i menší výběr daní, byť budou vyšší. Daně se vybírají z toku, chcete-li rotace, peněz, ne z jejich stagnace. V Německu se říká vydělej a nech vydělat. Proto tupé škrty nejsou řešením.

Jsme ztracená země?

Potraviny v Německu a Rakousku už jsou levnější než doma. Neuvěřitelné, když průměrný plat je v porovnání třetinový.

V Itálii koupíte byt levněji než u nás. Nechci vyzývat k emigraci. I když vnímám, že stále více, zejména mladých lidí o ní uvažuje. My opravdu nejsme schopni spravovat efektivně zemi. Za posledních 20 let naše reprezentace složená z pánů Nečasů, Kalousků, Bendlů a mnoha dalších to dokázala.

Kromě neuvěřitelného zadlužení je tu i příběh jak se promrhaly rezervy.

Kdo jste sledovali na ČT pořad Historie.cs o Československém zlatém pokladu víte, že nemáme být vůbec na co hrdi. Konečné poválečné vyrovnání s mocnostmi proběhlo v roce 1982, kdy bylo našemu státu vráceno 18,4 tun měnového zlata. Česká centrální banka, v čele s Josefem Tošovským se na konci devadesátých let rozhodla naprostou většinu českého zlatého pokladu prodat. Držení zlata byl prý pouhý sentiment a kov uložený v trezoru nevydělává další peníze. Cena zlata už prý jen bude klesat. Finanční svět se k němu nikdy nebude vracet. Finále -  centrální banka pod vedením guvernéra Tošovského prodala 56 tun zlata za cenu 325 dolarů za troyskou unci. Dnešní hodnota zlata se pohybuje okolo 1 600 dolarů za unci. Máme a měli jsme zkrátka ve vedení financí vždy jen samé "odborníky", Tenkrát i dnes.

Nikdo není odpovědný, na kauze PromoPro se ukazuje, že stíhat justice umí pouze vykonavatele. Hlavu té chobotnice nechá v klidu. A ty občane plať. potřebujeme stále víc a víc a víc a tobě dáme míň a míň. A na důchod zapomeň.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: humlstanislav.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy