Husák (TOP 09): Ceny za telekomunikační služby by mohly klesnout až o 50%

28.08.2012 22:00

Ministr Kuba navrhuje jmenovat do Rady ČTÚ experta na soutěžní právo Roberta Pelikána.

Husák (TOP 09): Ceny za telekomunikační služby by mohly klesnout až o 50%
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec TOP 09 Jan Husák

TOP 09 podporuje jeho nominaci. Podle Jana Husáka je Pelikán nadějí, že ČTÚ již nebude chránit operátory, ale bude tvrdě prosazovat ochranu českých spotřebitelů.

„Díky jmenování Pelikána v Radě ČTÚ očekávám větší tlak na zlepšení konkurence na zatuchlém telekomunikačním rybníku, která pomůže snížit ceny za telekomunikační služby pro koncové zákazníky,“ říká poslanec Jan Husák (TOP 09), předseda sněmovního Podvýboru pro elektronické komunikace a ICT průmysl. Podle něj je nominace Pelikána cesta správným směrem. „Očekávám, že ČTÚ po splnění všech právních požadavků konečně nařídí stávajícím operátorům pustit do svých sítí konkurenční firmy – plnohodnotné virtuální operátory, kteří dokážou ceny srazit -– očekávám snížení cen až o 50%“, dodal Husák.

Kromě virtuálních operátorů je také důležité, aby byla Radou ČTÚ řádně provedena aukce na kmitočty po analogovém televizním vysílání. Tyto kmitočty mají sloužit pro vysokorychlostní mobilní internet 4. generace (4G). „Některé podmínky aukce navržené ČTÚ mnohdy odporují vlastním cílům aukce nebo dokonce „nahrávají“ do karet stávajícím mobilním operátorům. Pan Pelikán bohužel tyto podmínky už neovlivní, ale může spolu s radními Ondřejem Malým a Janou Fürstovou dohlédnout, zda ČTÚ bude podmínky řádně prosazovat – to by mohlo pomoci ke vstupu nového operátora,“ doplnil Husák.

Jan Husák
poslanec, předseda Podvýboru pro elektronické komunikace a ICT průmysl

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…