Husák (TOP 09): Odložme rozhodnutí, nalezněme řešení

11.09.2012 15:24

Vláda neschválila do Rady ČTÚ experta na soutěžní práví Roberta Pelikána, TOP 09 si od jeho nominace slibovala razantní změnu chvání ČTÚ.

Husák (TOP 09): Odložme rozhodnutí, nalezněme řešení
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec TOP 09 Jan Husák

 

"Nemám pochyb o odborné způsobilosti doktora Pelikána. Avšak jeho zpochybňování reforem uplatňovaných touto vládou jsou nešťastné a psané způsobem, který je používán bulvárním tiskem. Tato skutečnost mi vadí. Považuji za vhodné proces jmenování odložit a ověřit jak profesní, tak lidské kvality kandidáta. Z uvedeného důvodu jsem o odložení jmenování včera požádal i pana ministra Kubu. Pokud je to ještě možné, pokusím se věcně přispět k debatě o jmenování, aby obavy pana premiéra Nečase i pana ministra financí mohly být rozptýleny,“ sdělil říká  poslanec Jan Husák (TOP 09), předseda sněmovního Podvýboru pro elektronické komunikace a ICT průmysl. 
 
Do funkce člena Rady může být jmenován občan České republiky, který má praxi v rozsahu minimálně 5 let v oboru elektronických komunikací, ekonomie nebo práva, má ukončené vysokoškolské studium v magisterském studijním programu a nevykonává žádnou funkci ve státní správě, samosprávě nebo v politické straně.  
 
Jan Husák 
poslanec TOP 09, 
místopředseda Poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové 
předseda Podvýboru pro elektronické komunikace a ICT průmysl

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…