Jarolím (VV): Jak je to doopravdy?

01.07.2012 6:31

Odvolání ministra Pospíšila považuji za tendenční a manipulující krok, který má přispět k nevyřešení kauzy CASA a dalších korupčních kauz šetřených orgány činnými v trestním řízení.

Jarolím (VV): Jak je to doopravdy?
Foto: tan
Popisek: Tomáš Jarolím

Dlouhodobě volám po odvolání ministra Pospíšila, nicméně v „předvečer“ jmenování nového vrchního státního zástupce a v souvislosti s extrémní aktivitou státních orgánů, vzhledem ke korupčním kauzám vedoucím do politického spektra v posledních měsících, považuji tento krok premiéra Nečase za nešťastný a dost možná i manipulující.

Důvody premiéra o Pospíšilově přístupu k rozpočtu neshledávám relevantní, neboť stejným způsobem a navíc veřejně se o rozpočtu v médiích vyjádřil i ministr obrany Alexandr Vondra, u něhož navíc systémová pochybení a možná korupce spojená s případem ProMoPro zavdávají nezpochybnitelné důvody k jeho odvolání.

Celá situace na mne působí ze strany premiéra jako ustoupení tlaku lobbistickým skupinám, kterých se dotýká aktivní odhalování korupce orgány činnými v trestním řízení v posledních měsících. Ustupování tlaku, který iniciují jak lobbistické skupiny stojící za tunelováním státního rozpočtu, tak politiků, jenž tuto činnost léta kryjí, podporují a mnohdy se na ní pravděpodobně i aktivně podílejí!

Obávám se toho, aby tento krok, odvolání ministra Pospíšila, neodváděl pozornost od zásadní otázky, zda vládní koalice vydá Vlastu Parkanovou, coby klíčového svědka v kauze CASA a tím tak neumožnil prošetření celého případu se všemi jeho důsledky.

Tomáš Jarolím, místopředseda Věcí veřejných

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Jarolím

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.