Jarolím (VV): Premiér se plete. Exportu neškodí podpora jeho Svátosti Dalajlámy či Pussy Riot

11.09.2012 10:00

Premiér Nečas se plete. Českému exportu rozhodně neškodí podpora jeho Svátosti Dalajlámy či Pussi Riot, ale především morální bída a gumové postoje, jejichž ztělesněním je právě Petr Nečas a jemu podobní. Neškodí tak pouze českému exportu, ale celé naší zemi a společnosti.

Jarolím (VV): Premiér se plete. Exportu neškodí podpora jeho Svátosti Dalajlámy či Pussy Riot
Foto: tan
Popisek: Tomáš Jarolím

Pro někoho je možná omluvitelné, že Petr Nečas považuje přízeň české společnosti jeho Svátosti Dalajlamovi za jakýsi módní trend. Já se však domnívám se, že je to především jeho neschopnost přijmout za vlastní to, co zastával a deklaroval například prezident Václav Havel - hluboké soucítění s tibetským národem a jeho letitými ústrky, působené čínskou vládou.

Je smutné, když politik demokratického a právního státu prezentuje veřejně, dalo by se říci, podlézavé postoje k jakékoliv jiné zemi. O to horší to však je v případě Petra Nečase ve spojení s Čínou, která plundruje a znásilňuje malé státy a národy. To se dělo naší zemi a děje se i Tibetu.

Chce se mi říci: Je něco špatně ve státě Českém, když politici typu Petra Nečase schvalují podobné jednání a protěžují obchod nad lidskými právy. To je jasnou ukázkou, že největším problémem naší společnosti je mravní úpadek, který nelze schovat za pokrytectví značkového obleku. Slova, která vycházejí ven a srdce, které onen oblek oživuje, jasně ukazují zbabělost a připravenost posluhovat moci a nikoliv sloužit ideálům demokracie a svobodného státu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…