John: Jde nám o lidské životy, ne o něčí byznys

12.02.2012 16:00

Vyjádření předsedy VV Radka Johna k zákonu o zákazu billboardů u silnic.

John: Jde nám o lidské životy, ne o něčí byznys
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Věcí veřejných Radek John

Každý rok narazí do billboardů kolem silnic sto řidičů. Řada z nich skončí s těžkými zraněními, někteří zemřou. Ministerstvo dopravy proto prosadilo po letech odkládání zákon, který billboardy kolem silnic zakazuje. Samozřejmě to postihne byznys lidí, kteří na reklamních plochách u dálnic vydělávají. A to je tak jediná souvislost s byznysem. Každý lidský život stojí za takový zákaz. Zakazují se život ohrožující kovové konstrukce ihned u dálnic.

Démonizovat i tohle nám přijde jako obsese. Nahrávka, která se nyní šíří po českých zpravodajských serverech, nepřináší nic jiného než zcela nesmyslné konstrukce, které nemají s realitou nic společného. Neotevřeli jsme pro nikoho žádný byznys, naopak jsme jej zúžili. Nesmysl vyřčený poslancem přece nezíská smysl, protože ho vyřkl poslanec. Stále je to nesmysl.

Démonizace postavy Víta Bárty je ale až fascinující. Je to prostě trapná pomluva, snaha vést tzv. zasvěcené rozhovory, spíše ale komické drbání. Nešlo o nic jiného než ochranu lidských životů, kdo hledá jiné motivy, tak se jen snaží nasadit psí hlavu své politické konkurenci. VV přinesly do politiky nové tváře a je logické, že zkušeným dinosaurům přijdou naše motivy podivné. Bohužel.

Radek John, předseda strany Věci veřejné

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…