Jurečka (KDU-ČSL): Nečas odvolá i Drábka a Kalouska, chce začít jistě lépe hospodařit

30.06.2012 16:26

Marian Jurečka považuje překotné odvolání ministra spravedlnosti Pospíšila za začátek konce vlády premiéra Petra Nečase.

Jurečka (KDU-ČSL): Nečas odvolá i Drábka a Kalouska, chce začít jistě lépe hospodařit
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka, 1. místopředseda KDU-ČSL a kandidát na hejtmana v Olomouckém kraji

Ministr Pospíšil byl ministrem, za jehož prací v nedobře se rozvíjejícím resortu spravedlnosti stály v poslední době výsledky a konkrétní činy. Pospíšilovo odvolání „narychlo“ ukazuje spíš na vnitropolitický boj uvnitř ODS, než na oficiálně uvedený důvod: navýšení rozpočtu ministerstva spravedlnosti.

Odvolání problematického státního zástupce Vlastimila Rampuly bylo jen špičkou ledovce Pospíšilovy práce a svědectvím jeho odvahy v boji s prorůstáním organizovaného zločinu bílých límečků do státní moci.

KDU-ČSL považuje právě fakt jmenování Rampulova náhradníka za skutečný důvod uspěchaného odvolání ministra Pospíšila. Osobnost pražského vrchního státního zástupce je nejdůležitější figurou ve vyšetřování nejzávažnějších korupčních kauz, které se, jak známo, odehrávají všechny právě v Praze. Rampulův nástupce se tak stane klíčovou osobností, která rozhodne o tom, zda v naší zemi přijdou před soud ti, kteří se na realizaci podezřelých státních zakázek podílejí.

„Je otázkou, proč premiér s právě takovým spěchem neodvolal ministra Kalouska za zanedbání kauzy MUS. V té tratí stát 8 miliard korun. A odvolat by bylo nutné i ministra Drábka, který nakoupil nefunkční software pro MPSV za 3,5 miliardy korun a dodnes toto bezprecedentní selhání dokola neúspěšně obhajuje,“ komentoval celou záležitost Marian Jurečka, 1.místopředseda KDU-ČSL a kandidát na hejtmana v Olomouckém kraji.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.