Jurečka (KDU-ČSL): Prezident vystihl jeden z problémů důchodové reformy

25.09.2012 8:49

KDU-ČSL vítá prezidentovo rozhodnutí nepodepsat zákony k důchodové reformě

Jurečka (KDU-ČSL): Prezident vystihl jeden z problémů důchodové reformy
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka, 1. místopředseda KDU-ČSL a kandidát na hejtmana v Olomouckém kraji

KDU-ČSL vítá rozhodnutí prezidenta Klause nepodepsat zákony, které zavádí takzvaný druhý pilíř důchodové reformy.  K rozhodnutí prezidenta se dnes vyjádřil 1.místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Jsem velmi rád za toto rozhodnutí a jsem spokojen s tím, že jsme i my k tomuto rozhodnutí přispěli naší peticí, kterou jsme letos panu prezidentovi předali. Pan prezident vystihl jeden z problémů, který je s touto důchodovou reformou spojen a to je nedostatečná shoda mezi odborníky, na politické scéně a akceptace reformy mezi širokou veřejností. Tak zásadní věc prostě nelze dělat jen těsnou koaliční většinou. Dnešní rozhodnutí prezidenta je proto logickým vyústěním arogantní politiky současné vlády, která absolutně nehledá širší konsensus s opozicí“, říká Marian Jurečka, 1. místopředseda KDU-ČSL

KDU-ČSL již předložila svůj vlastní, strukturovaný návrh a vyzývá proto k novému jednání o důchodové reformě.

„Je evidentní, že takto nelze dál pokračovat. Je zapotřebí tuto reformu odložit a začít nová jednání o budoucí podobě důchodového systému. KDU-ČSL je na toto jednání připravena“, doplňuje Marian Jurečka, který je garantem KDU-ČSL pro důchodovou reformu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.