KSČM: Pane Přemysle Sobotko, i vy jste studoval VUML

11.06.2012 12:53

Otevřený dopis senátoru Sobotkovi z ODS v reakci na jeho mediální útok na KSČM.

KSČM: Pane Přemysle Sobotko, i vy jste studoval VUML
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

Vážený pane senátore Sobotko,

reaguji tímto na Vaše prohlášení z Parlamentních listů, kde jste srovnal KSČM s nacisty a prohlásil, že pokud byste byl prezidentem, tak v případě účasti KSČM na vládě rezignujete.

Ráda bych Vám připomněla, že jste byl studentem Vysokého učení marxismu leninismu (VUML). V roce 1989 jste úspěšně dokončil jeho 2. ročník a vzhledem k převratu jste již třetí nestihl řádně dostudovat.

Ano, stejně jako mnoho Vašich kolegů z ODS, kteří po Listopadu 1989 svou členskou legitimaci KSČ zahodili a změnili názor, i Vy jste se stal známým „antikomunistou“. V médiích jste se obhajoval, že jako lékař jste VUML studovat musel. Ne, nemusel! Doopravdy ani před rokem 1989 nemuseli rentgenologové (což byla Vaše profese) studovat VUML dokonce ani členství rentgenologů v KSČ nebylo povinností. Lékaři pracovali bez VUMLu i legitimace KSČ.

Uvědomte si, že KSČM je demokratická levicová parlamentní strana, která hájí zájmy miliónů občanů, kteří pracují, podnikají a mnohých, co se zoufale snaží řešit následky reforem z dílny ODS.

Pane senátore, pokud se chováte tak, „jaká je zrovna doba“, berte v potaz, že doba žádá politiky, kteří hájí zájmy občanů. Proto lidé chtějí levici a KSČM toto dělá.

Vnímám vás jako poněkud „multi-postojového“ politika se selektivní pamětí. Pokud jste tedy tak zásadový, jak se v médiích prezentujete, očekávám, že zvážíte Vaše ambice stát se prezidentem České republiky, protože „doba už je prostě taková“.

Dana Lysáková
Mgr. Dana Lysáková předsedkyně KSČM – Okresní výbor Liberec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Dana Lysáková - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.