Kadrnka (ODS): Na jižní Moravě vládnou komunisté

16.11.2012 8:18

Tisková zpráva předsedy jihomoravské ODS Jiřího Kadrnky k vládě KSČM v našem kraji.

Kadrnka (ODS):  Na jižní Moravě vládnou komunisté
Foto: ods.cz
Popisek: Předseda Jihomoravské ODS Jiří Kadrnka

Po 12 letech od vzniku krajů KDU-ČSL a ČSSD umožnila KSČM vládnout v našem kraji.

Uzavření písemných smluv mezi KSČM a ČSSD a  KDU-ČSL v Jihomoravském kraji vznikla faktická trojkoalice KSČM, KDU-ČSL a ČSSD.

Komunisté se písemně zavázali jednat ve vzájemné shodě a součinnosti s KDU-ČSL a ČSSD.

Od ČSSD šlo spolupráci s KSČM očekávat. Od lidovců je to absolutně nečekané. Osobně jsem slyšel předsedu KDU-ČSL pana Pavla Bělobrádka, jak na posledním Kongresu ODS delegátům sdělil, cituji „ Na druhou stranu je tu nástup KSČM a my se nedomníváme, na rozdíl od mnohých, že pustit komunisty k moci je znemožní a jaksi jim dá poslední ránu. Myslím, že takový přístup je velice naivní. A velmi nebezpečný pro demokracii v České republice. Máme společné to, že ani ODS ani KDU-ČSL nevolí lidé, kteří by si přáli komunisty ve vládě.“konce citace. Dvanáct dní po tomto vystoupení předsedy KDU-ČSL vstoupil jiný lidovec, Stanislav Juránek, do faktické koalice s KSČM na jižní Moravě.

Jako obrovský políček demokracii také považuji fakt, že koalice de facto neumožňuje opozičním stranám ODS a TOP 09 vykonávat svou opoziční úlohu. Kontrolní výbor,který ze zákona musí zastupitelstvo kraje a obce zřídit, a který kontroluje práci rady a zastupitelstva, povede v našem kraji komunista,který se písemně zavázal cituji „jednat ve vzájemné shodě a součinnosti s KDU-ČSL a ČSSD“. Z toho je zřejmé, že žádnou kontrolní funkci není možné od komunisty očekávat.

Kontrolní pozici obchodních společnostech v dozorčích radách založených Jihomoravským krajem také nebyla svěřena opozici,ale obsadili je zástupci koalice,která obsadí i statutární orgány (jednatelství či představenstvo).

Jako výsměch všem demokraticky smýšlejícím občanům našeho kraje považuji skutečnost, že vzdělávání a výchova našich dětí byla, podle podepsaných smluv ,svěřena komunistům. Hezký dáreček nám socialisté a lidovci nadělili k  třiadvacátému výročí 17. listopadu.

V Hustopečích, 15.listopadu 2012

Ing. Jiří Kadrnka

předseda jihomoravské ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ods.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…