Klika (ČSSD): Na některé hříšníky z ROP Severozápad se „náhodou“ zapomíná

12.09.2012 10:35

Reakce na článek pod titulkem „Divoký Severozápad: Ti všichni si sáhli na miliony z EU“ otištěný 10.9.2012 na serveru www.aktualne.cz

Klika (ČSSD): Na některé hříšníky z ROP Severozápad se „náhodou“ zapomíná
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Pod palbou kritiky je v současné době ROP Severozápad. Po událostech posledních týdnů ulpěla špína téměř na všem, co se jen vzdáleně Severozápadu dotklo. Každý politik, který byl v minulosti v kontaktu s hlavními aktéry aféry Severozápad, je nyní médii kriminalizován.

Také mé jméno figuruje v článku Petra Holuba, kde popisuje, kdo všechno si sáhl na milióny z EU. Přestože jsem s ROP Severozápad neměl nikdy nic společného a o projektech jsem rozhodoval pouze jen jako krajský zastupitel stejně, jako dalších mých 54 kolegů zastupitelů a na milióny z EU jsem si tedy rozhodně nesáhl, nechci redaktora Holuba kritizovat za tento přehmat.

Vadí mi ale, že se zapomíná, jak moc také ROP Severozápad našemu kraji pomohl. Peníze sloužily především pro obnovu historicky průmyslovou činností zatíženému regionu. Vznikala nová pracovní místa, podporovány byly místní firmy. Většina projektů z ROP Severozápad byla smysluplná a pro region výhodná. Jistě by se našly také projekty, o kterých by bylo možné mírně řečeno pochybovat. Jedním z nich je například projekt golfového hřiště Barbora Petra Bendy. Sice z vedení společnosti, která golfové hřiště Barbora provozuje, vystoupil, své křeslo ale přenechal blízkému členu rodiny. Přestože právě Petr Benda byl jedním z mužů, kteří o ROP Severozápad ještě před rokem rozhodovali, v článku redaktora Holuba o něm není ani zmínka. Napadá mě tak myšlenka o účelnosti této prezentace Severozápadu, nicméně věci znalý čtenář posoudí sám.

Martin Klika, radní Ústeckého kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…