Konečná (KSČM): Premiér by se měl povinně účastnit interpelací

06.12.2012 18:18

Projev na 49. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6.12. 2012.

Konečná (KSČM): Premiér by se měl povinně účastnit interpelací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

Vážené kolegyně, kolegové, nepřítomný pane premiére, já jsem vás chtěla zeptat na to, na co jsem se vás zde ptala 8. listopadu, ale vy nejenže se neúčastníte - už docela pravidelně - odpoledních čtvrtečních interpelací, vy i s odpověďmi si dáváte poměrně načas. Lhůta pro vaši odpověď vyprší v sobotu a předpokládám, že zítra do své schránky nic nedostanu, takže prosím a brala bych jako korektní, abyste - když už nechodíte na interpelace - aspoň na interpelace včas odpovídal.

Nicméně já tady nebudu opakovat svůj dotaz, abyste na něj musel odpovídat písemně. Já se vás zeptám na jinou věc, a to, jaké pracovní povinnosti jste měl 8. listopadu tohoto roku v době průběhu ústních interpelací, to znamená od 14 do 16 hodin, a jaké pracovní povinnosti máte dnes, tedy 6. prosince, v době od 14 do 16 hodin, když vaší jedinou povinností jako premiéra této země je účastnit se schůze Poslanecké sněmovny, být zde přítomen a odpovídat na podněty poslanců. A protože jsem to již minule řekla, tak si koledujete o to, resp. jste si vykoledoval v rámci včerejšího Mikuláše to, že v úterý na začátku schůze Poslanecké sněmovny přednesu návrh, aby dle § 55 jednacího řádu se Sněmovna usnesla na tom, že člen vlády je povinen dostavit se osobně na schůzi Sněmovny, v tomto případě zcela konkrétně příští čtvrtek, pane premiére, mezi 14. a 16. hodinou, v době, kdy máte odpovídat na ústní interpelace.

Toto není totiž pouze pohrdání touto Sněmovnou. Toto je pohrdání občany této země. Dáváte je najevo velmi jasně, a já vám chci jenom říci, že pokud nechcete dodržovat už ani zákony, které v této zemi pořád ještě platí, tak to po vás prostě budeme muset chtít usnesením.

Proto jen říkám - v úterý navrhnu usnesení, abyste byl povinen se dostavit a pevně věřím, že vám to někdo vzkáže tak, abyste své pracovní povinnosti, které bezpochyby již máte naplánované na příští čtvrtek, abyste zde s námi nemusel být, mohl zrušit a mohl se účastnit a odpovídat na interpelace poslanců, které přednášejí.

Děkuji.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.